Najbrži u kvalifikacijama za VN Njemačke je bio Lewis Hamilton u Mercedesu. Iza njega na drugom mjestu je završio Max Verstappen u Red Bullu, a na trećem mjestu je završio Valtteri Bottas.

Na četvrtom mjestu je završio Pierre Gasly u Red Bullu, a izvrsni Kimi Raikkonen je uzeo petu poziciju. Romain Grosjean je bio šesti, a Sainz i Perez su završili na sedmom i osmom mjestu. Krug desetorice zatvaraju Nico Hulkenberg i Charles Leclerc.

Q1 – eliminirani vozači: Norris, Albon, Russell, Kubica i Vettel

Iako se najavljivala kiša, Q1 je krenuo bez ikakvih naznaka da bi mogli imati kišne kvalifikacije. Kao i obično, prvi vozači koji su izašli na stazu su bila dva Williamsa. U svojem instalacijskom krugu je Sebastian Vettel prijavio problem s pogonskom jedinicom te je odmah otišao natrag u pitlane.

Pet minuta prije kraja u boksevima Ferrarija se odvijala prava drama te je Vettel izašao iz bolida jer je kvar na bolidu bio prevelik za brzi popravak u boksevima. Mercedesi su se malo mučili u prvim brzim krugovima, ali su na kraju bez problema došli u top 5. Bottas je morao još jednom ići na stazu jer je razlika između ispadanja i četvrte pozicije bila manja od četiri desetinke.

 

Na kraju Q1 su svi osim Verstappena i Leclerca izašli na stazu kako bi popravili svoja vremena. U vrlo uzbudljivoj završnici prve kvalifikacijske runde, najsporiji su bili Norris, Albon i dva Williamsa. Osim njih, u Q1 smo se oprostili i od domaćeg vozača Sebastiana Vettela koji je zbog kvara na pogonskoj jedinici ostao bez zabilježenog kruga.

Q2 – eliminirani vozači: Giovinazzi, Magnussen, Ricciardo, Kvjat i Stroll

Odmah na početku Q2 su na stazu izašla dva Mercedesa i Charles Leclerc na medium gumama čime bi u sutrašnjoj utrci imali taktičku prednost. Dva Mercedesa su odmah odradili svoja najbolja vremena dok je Leclerc prvi krug odradio ”polovično”, ali je onda u sljedećem krugu došao na drugo mjesto koje bi mu trebalo omogućiti da prođe u Q3.

U svojem prvom krugu je Max Verstappen isto izašao na medium gumama, ali je vrlo brzo nakon toga prijavio problem s pogonskom jedinicom.  Uspjeli su poslati Nizozemca na stazu u vrlo kratkom roku, ali ovog puta na soft gumama kako bi što sigurnije prošli u Q3. Na kraju svog brzog kruga dolazi na četvrto mjesto s dvije i pol desetinke sekunde zaostatka u odnosu na Hamiltona.

 

Na kraju Q2 smo opet imali ”dramu” jer su se od osmog do 13. mjesta vozači ugurali u razmaku od pola stotinke sekunde. Na 11. mjestu je završio Giovinazzi, iza njega je završio Magnussen, a onda i Daniel Ricciardo. 14. i 15. mjesto su zauzeli Kvjat i Stroll.

Q3 – Ferrari još jednom uprskao, Hamilton uvjerljivo uzeo pole poziciju

Prije samog početka Q3 smo vidjeli da se u boksevima Ferrarija užurbano radi na bolidu Charlesa Leclerca što zasigurno nije dobar znak. Dva Mercedesa su izašli među prvima na stazu, a odmah iza njih i dva Red Bulla. Osam minuta prije kraja Q3 Charles Leclerc je izašao iz bolida te je bilo jasno da su za njega kvalifikacije gotove.

Nakon prvih krugova je Hamilton bio najbrži, drugi je bio Verstappen, a treći Bottas. U drugim brzim krugovima nismo vidjeli poboljšanje vremena Hamiltona ni Verstappena, već samo malo smanjenje zaostatka Valtterija Bottasa. Kimi Raikkonen je odlično odvozio te uzeo petu poziciju. Ostatak vozača u Q3 su se poredali sljedećim redom: Grosjean, Sainz, Perez, Hulkenberg i Leclerc.

 

Utrka se vozi sutra u 15.10h po našem vremenu!

88
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
23 Komentara na temu
65 Odgovora na temu
1 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
22 Autori komentara
avataravataravataravataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
FerrariHR

Po svemu sudeći još jedan vikend za zaborav za Ferrari. Jedanput sam bio na ovoj stazi, stari Hockenheim. 🙂

avatar
Član
Desmosedici

Čestitam na novoj šasiji, kompaktniji i estetski ljepši sidepodsi i oko njih usmjerivači zraka. Posebno čestitam na novom prednjem krilu, outwash izvedbe. Ovo je najveća promjena koja je prošla ispod radara .ili se namjerno šuti jer je to izum..zna se čiji. Pozdrav do utrke!

avatar
Član
aprenrecaj

Izgleda da i Bog vozi Mercedes!!!!

avatar
Član
BNL.McLaren

Nepredvidljive kvalifikacije na kraju. Ferrari se opet sam sebe upucao u nogu, a Mercedes profitirao i smanjio si pritisak tokom utrke. Ali nemojte otpisati Ferrari. Činjenica je da su najbrži bili do sada i ta će se brzina sigurno pokazati u utrci. Charles ako uzme koju poziciju na startu brzo će biti odmah iza Mercedesa i Red Bulla. Vozi se 60+ krugova, svašta se može dogoditi. Sretno svima sutra.

avatar
Član
mika.KA

činjenica je TA ako je ferrari brz ode motor u krasni K! znaci nije ferrari brz!

avatar
Član
BNL.McLaren

U Kanadi su bili brži pa je s motorom bilo sve ok. U Austriji ista priča. I kolko se sjećam u Austriji su u Mercedesu koljena malo klecala.. “Lift and coast” 300m prije zavoja… U ekstreme se išlo da ne prekuha pogon. E mili moj… Činjenice su jedna stvar, preuveličavanje i nastranost druga.

avatar
Član
mika.KA

moze on utrku dvije ali ode motor u p.m.
dovoljne su mi cinjenice ove jucer!
preuvelicavanje!?haha,sta mislis da merc nema još pun K snage? sigurno ima ali rade pametno u boxu i utrke dobivaju!!nije ti cudno kad odjednom merc poleti u q3?

avatar
Član
BNL.McLaren

Nema Merc nista vise snage nego sta pokazuju. Honda vas je uzela u hladnoj trci. Di ti je sad party mode? I da btw. ovo danas u boxu je stvarno bilo super pametno hahahahahahaha

avatar
Član
MS791

Teški trenuci za Ferrari s i navijače, ali vratit će se jači. U porazu i pobjedi uz Ferrari, nema predaje, nema odustajanja, borba do kraja. Do smrti uz Ferrari

avatar
Član

Fascinantno mi je kako navijači Ferraria komentiraju svoju momčad dok fanovi mercedesa rade TO ISTO…komentiraju samo suparnički tabor.

avatar
Član
mika.KA

a sta rec za merc!? imamo samo jednu rijec:savrsenstvo!!! još se zaj_bavaju i glume maškare u boxu 😉

avatar
Član
ferrari 012

Opet sereš? Ti i tvoj pajdo ste isti al kad se ploča promjeni neće vas biti

avatar
Član
josip599gtb

A to su kompleksi jer znajundanje ferrari za njih nedostižan u statistiki

avatar
Član
mika.KA

hahaha..drz se ti pajdo te statistike provedene u garazi!!

avatar
Član
josip599gtb

U garaži ili na stazi… Vi to gledate sa dalekozorom

avatar
Član
mika.KA

da,gledamo dok se navijaci crvenih na tribinama hvataju za glavu!

avatar
Član
musadel

nemojte tek tako otpisivati ferrari ! s tim, sutra ce SF-u biti jako tesko.. bit ce napregnut preko granica izdrzljivosti, startati zadnji i 10-ti… osjetno agresivnijom voznjom i postavkama budemo vidjeli mogu li ici, koliko naprijed? nije dobro bez obzira o kojem se timu .proizvodacu radilo imati kvarove, pa radi li se o pogresci materijala, samoj montazi ili zamoru materijala ! ipak F1 je vrhunska tehnologija u ovom momentu… treba navijati i kada su nasi lideri 16 ili 17-ti na startu pa na kraju utrke uzmu samo bod ! i to je postovanja vrijedna borba ! kimi je danas dobro… Read more »

avatar
Član
Gezamadjar

Tako je Ferrari ne treba otpisivati,jer je Lewis prošle godine pobijedio sa 14 mjesta.No bojim se da Ferrari jednostavno nije na razini.Žao mi je Charlesa,ali tako je to,jednom će mu se vratiti.

avatar
Član
mika.KA

da,ali to je lujo!

avatar
Član
mody

volio bi da bude kišna utrka

avatar
Član
Gezamadjar

I ja.No bojim se da će onda Lewis odjuriti.Ako mu Max dopusti?

avatar
Član
mika.KA

još jucer su navijaci ferraria prizivali vručine hahahahaha

avatar
Član
JarnoTrulli

Meecedes s potpunom drugim paketom koji je manje aerodinamicniji i koji poboljsava hlađenje bolida se s lakocom obracuna s red bullom. Nazalost s ferrarijem nisu ni mogli kad je to sasvim jedna prica za sebe. Kolektivno cijela ekipa otkaz jer sam siguran da ima mladih i talentiranih ljudi i u f3 i f2 koji bi bez problema preuzeli njihov posao. Nedopustivo za ferrari da ima toliko problema a godisnji budzet 450 mil €. Mercedes u zadnjih 4 godine nije imao tolko mehanickih problema kolko je ferrari samo ove godine imao. Pljuvali smo po arrivabeneu a sad ispada da je on… Read more »

avatar
Član
Gezamadjar

I na medium gumama rasturaju i to ne samo ovu sezonu.

avatar
Član
White Lion

Danas je jako zanimljivo bilo na jednom drugom nasem portalu posvecenom F1 gdje je trajni ban dobilo nekoliko navijaca Mercedesa, a taj portal je inace poznat po tome gdje se neistomisljenicima i svima onima koji nesto napisu protiv Ferraria zabranjuje pisanje od strane moderatora Vetme mislim. S time zelim reci da osim same ekipe Ferrari puca na apsolutno svim razinama i vrijeme je da vodstvo F1 ucini taj korak kojeg mnogi prizivamo i ukine im stotine miliona dolara koje dobijaju na neku povijest jer to nema u apsolutno niti jednom sportu na svijetu. Kada se to dogodi vjerujte mi na… Read more »

avatar
Član
west 44

Taj Vetma je dvolično glavato smeće koji kada je na areni pokušava biti objektivan i ne pristran mada mu ne uspijeva a svoje pravo lice pokazuje na svom portalu kada banira sve koje ne misle kao on pogotovo navijače Mercedesa!!!

avatar
Član
josip599gtb

Ili mclarena

avatar
Član
josip599gtb

Pa tak bi trebalo tebe i još nekolicinu banatinsa ovog k portala jer samo vrjeđate provocirate i zajebavate

avatar
Član
josip599gtb

Bannati sa ovog portala

avatar
Član
mika.KA

josipe,jesi ti procitao pravila ovog portala?
prvo procitaj ili zapravo daj nekom da procita pa da tebi objasni.

avatar
Član
josip599gtb

Ne seri.. Samo omalovažavaš i vrjeđaš i zajebavaš… Meni ne treba niš objašnjavat

avatar
Član
mika.KA

sinko prvo se nauci gubiti onda pocni pratiti neki sport!

avatar
Član
josip599gtb

Ja znam gubiti a ti ostaješ i dalje skompleksirana budala još od 2000 sezone… Ak si uopće pratio onda ilinsi skupa sa starim za pilotom pišal još

avatar
Član
josip599gtb

Plotom

avatar
Član
west 44

Dobra ganđa večeras!!!

avatar
Član
mody

kad je bio moderator ovdje onda bi banirao svakoga tklo bi rekao protiv red bulla ili vettela haha

avatar
Član
west 44

Zato što glavonja navija za Vettela a danas mu se ljubimac zasro pa je glavati dodatno isfrustriran!!!

avatar
Član
ferrari 012

Opet si glup?

avatar
Član
madgalico

Hehe… ajde mene jos nisu banirali sa tog portala, kako neki zovu crveni portal…za sada sam samo na crnoj listi. 😉 A sto se tice Vetme mislim da on svira klavir, pa saljem link Hehe
https://www.pianostreet.com/smf/index.php?topic=27870.0

avatar
Član
west 44

Svira on kurcu!!!

avatar
Član
MS791

Stari ti si opsjednut s tom lovom ko da iz tvog džepa uzimaju i daju njima. Možeš ti laprdati vječno tu što i kako kad to ne čita niko ko odlučuje o takvim stvarima. Ferrari slabiji od force Indie???? Daj se skockaj, nije to McLaren ili Williams. A i svakoj dominaciji dođe kraj tako će i ovoj, a onda me zanima gdje će biti navijači Mercedesa i za kog će navijati

avatar
Član
mika.KA

da,doci ce toj dominaciji kraj i doci ce netko drugi ALI ne i ferrari!

avatar
Član
MS791

A lovu dobiva i Mercedes i red bull…. Samo što Ferrari dobi malo više, jebiga nije F1 tu od 2014 odkad je Mercedes najbolji, zašto Mercedes nije tu od prvog dana i prve utrke??

avatar
Član
Panzer

Zato što si ti tupav i ne znaš povijest motor sporta, koju godinu ono Mercedes slavi ovaj vikend?!

avatar
Član
MS791

Motorsport je širok pojam, ja sam pitao zašto nisu od početka u F1 a ne u motorsportu, jer F1 ne daje lovu reli momčadima ili moto GP momčadima nego F1 momčadima. Čitaj prvo pa onda piši i suzdrži se pojedinih riječi.

avatar
Član
mika.KA

prsti malo motosport i znat ces sta je merc!
bilo gdje da su uvijek su na vrhu!

avatar
Član
Panzer

Mercedes je službeno od 54 i odmah uzimaju naslov te godine i 55 kad se zbog pogibije svog vozača i 80 gledatelja na 24 sata Le Mansa povlače iz F1, a Ferrari od 50 i prvi naslov uzimaju tek 61,s toga da je Merc. bio sve te godine kao Ferrari ne znam tko bi bio najuspješniji.

avatar
Član
mody

ispravak ferari je od 1950 isto kao imercedes ialfa romeo,,samo štasu oni nakon osvajanja naslova 1955 otišli iz f1 i vratili se tek 2010 kao samostalna momčad1996 su se pojavili samo kao proizvodaci motora mclarenu ali nisu samnostalno tek od 2010 ferati je svoj 1 naslov osvojio 1956 fangio i hawhthorn 1958 onda tek phil hill…5 vozacasu poginula vizeći za ferrai, vileneuve von trips bandini collins..mercessi alfa romeo i ferari su od prvesezone

avatar
Član
Panzer

Mercedes je od 54 u formuli, Ferrari ima vozački naslov prvi od 52 a ovdje je riječ o novcima za konstruktore koji naslov su prvi put osvojili 61,mislim na Ferrari.

avatar
Član
Desmosedici

Ma ne budalesaj po portalu! Konstruktorski naslovi se počinju računat tek od 1958.g. Ferrari je prvi konstruktorski naslov osvojio 1961.g. a to mu je ujedno bio i peti vozački naslov, plus dva vozačka naslova koja je do tad osvojio Alfa Romea. Dakle, ne budali po portalu!

avatar
Član
klepesina

f1 puls ili smece od portala koliko tamo mrznje ima prema svemu sto nije ferari cak i od urednika moderatora to je strasno

avatar
Član
josip599gtb

A kolko tek tu ima mržnje na sve kaj ima veze sa ferrarijem
.. To se nisi pital

avatar
Član
west 44

Pa šta onda ne odeš kod njih tamo su sve tvoji istomišljenici!!!

avatar
Član
mika.KA

bude lujo radio prije meksika piruete!!

avatar
Član
F1 fan

Čestitam alfi na odličnom 5. Mjestu

avatar
Član
PavleF1

” Mercedes je Mercedes, a sve ostalo su automobili”
I tu prestaje svaka rasprava! Nema tima koji će ih pobijediti osim ako se sami ne povuku iz natjecanja..

avatar
Član
Panzer

To se zove talijanska pouzdanost, obadva u 15 min.učinkovito nema šta, ha, ha, ha!

avatar
Član
mika.KA

kazes:oba,oba su pala!

avatar
Član
Desmosedici

Heinz, vidio si, u Njemačkoj nitko ne navija za vas Engleze i vašu englesku momčad..svi navijaju za Ferrari i nešto tulipana za Maxa..Hahahaha!

avatar
Član
Panzer

To su ovi retardirani navijači Ferrarija oni još misle da Schumacher vozi samo im nitko nije rekao istinu.

avatar
Član
MS791

Retardirani navijači kažeš? Hvala ti na tome, nivo navijača Mercedesa ovdje je pao još niže.

avatar
Član
Desmosedici

Heinz, pa nisu valjda Njemci glupi?

avatar
Član
mika.KA

navijaju za ferrari u garaži!?koji glupsoni

avatar
Član
madgalico

Čestitke Ham-u! Max opet brzi od Bottasa…,a sta reci za Ferrari Hehe
Prvo pomislih evo Ferrari daje doznanju Vettelu da postaje 2. vozac, a kad ono šipak ode i Lec… ;p

avatar
Član
mika.KA

da ponovimo:
mission how to win

odlicna mat boja,japansko crvena 🙂
daje poseban štih onak u garaži!

avatar
Član
west 44

Ferrari je takav sepet od bolida koji je doveden do ivice tehničke izdržljivosti koju ne može izdržat i sada puca i pušta na sve strane!!! Čestitam najbržem i ajmo sutra uzet ovo!!!

avatar
Član
Gezamadjar

Hammer time

avatar
Član
Letecibalkanac

Ovo sa danasnjim Ferrarijem je postalo tragicno za gledanje. I ne ne moze se kriviti samo Vettel iako sam i o njemu pisao svoje misljenje. Ovo je lose poslozen tim i to je to.

avatar
Član
klepesina

Ja sam navijac Mercedesa.Ovde uporno tvrdim i pisem da Ferari nema inzinjere nema rukovodstvo nema tim nema nista i da nije sramota rec us… smo neznamo napravit bolid to po meni nije sramota rec.Nije dovoljno rec mi smo najveci itd ta su vam vremena davno prosla i to vam nece napravit bolid.Zasucite rukave

avatar
Član
josip599gtb

Ti si obična mclaren poturica… Mečka ti je alternativa

avatar
Član
klepesina

grijesis drug i prvi opet provociras ja sam oduvjek navijao za vozace hakinen kimi lewis i do kraja karijere cu bit lewisov fan gdje god vozi oastali me ne zanimaju za sada

avatar
Član
Desmosedici

Prvo, ne navijaš za Kimija, pogotovo ne sve one puste godine koje je proveo u Ferrariju i sad u Alfi. Navijao si za njega samo kad je bio u Mclarenu. Nećeš navijat ni za Lewisa kad pređe u Ferrari. Dakle, ne lažimo se.

avatar
Član
mika.KA

hahaha…čemer i jad!
eto pa ti nabrijavaj motore da bi mogao parirati močnom mercedesu!!
lujo,marc čestitke na poleu!!!
sutra u bitku sa r.bull

avatar
Član
madgalico

Cak i nabrijani stole izdrzi vise od kruga Hehe

avatar
Član
Gezamadjar

Treba paziti na Red Bull do sada je razdvajao Ferrari a sada je počeo Mercedes.

avatar
Član
klepesina

tesko botasa razdvojiti

avatar
Član
josip599gtb

Kad se ferrari pokaze dobrim.. I kad imaju i dobar stint… Onda se uvjel dogodi tehnički kvar… Slučajno ili namjerno… Ko bi ga vrag znal

avatar
Član
mika.KA

smece od bolida i bok!!!

avatar
Član
josip599gtb

Ok

avatar
Član
dadoMKCG

sve je to zavjera FIA, CIA, MI-6, KGB, MOSSAD protiv crvenih kmera

avatar
Član
mika.KA

oooo daaa…samo cekao kada krenu sa teorijama 😉

avatar
Član
josip599gtb

Samo se naslađujte tuđoj nesreči… Kolo sreće se okreće.. Uživajte u utrci sutra

avatar
Član
Panzer

Ne eto plakat ću skupa s tobom, ha, ha, ha.

avatar
Član
josip599gtb

Boli me neka stvar za tebe

avatar
Član
dadoMKCG

zna se to desiti kad dopinguješ kljuse. ono na kraju crkne

avatar
Član

…da me bar ne navuku na ovo sranje dobrim petkom

avatar
Član
mika.KA

willyz,raduj se.alfa je 5!!

avatar
Član

Ma jasno, Kimi u Alfi radi čuda.