Charles Leclerc najavio je da će prilagoditi svoj stil vožnje i povećati agresivnost, budući da Max Verstappen nije bio kažnjen za agresivno pretjecanje Ferrarijevog vozača na Velikoj nagradi Austrije. Leclerc priznaje i da se pomirio s raspletom te utrke…

Na stazi Red Bull Ring Leclerc je startao s prve pozicije i vodio veći dio utrke, sve do velike borbe s Nizozemcem u Red Bullu, koji je tri kruga prije kraja izveo pretjecanje za pobjedu. Leclerc je nakon utrke tražio kaznu za Verstappena, smatrajući da je pri tom pretjecanju prešao granicu, međutim suci nisu odlučili u njegovu korist.

Max je zadržao pobjedu, a s vremenom je Leclerc promijenio mišljenje o tom događaju.

“U tom trenutku bio sam frustriran. Osvrnem li se sada na to, sretan sam što se možemo utrkivati na taj način. Mi vozači uvijek pokušavamo biti što je moguće bliže granicama koje su određene pravilima, a ovo će definitivno malo promijeniti moj stil vožnje i razinu agresivnosti.”

“S tim incidentom nemam nikakav problem i bilo je vrlo lako krenuti dalje. Jedino što bih želio je veću konzistentnost. Čini mi se da je bilo nekih incidenata u prošlosti, koji su se činili manje bitnima, a vozači su za njih kažnjavani.”

“Ako se možemo tako utrkivati, ja sam više nego sretan zbog toga. Mislim da je to dobro za Formulu 1, da je to ono što vozači žele, ali trebamo znati što očekivati i zato je potrebna nekakva konstanta pri odlučivanju o kaznama”, kaže monegaški vozač Ferrarija.

Leclerc je trenutačno peti u ukupnom poretku, a već je dva puta bio na pragu prve pobjede – u Bahreinu i u Austriji. Ipak, zadovoljan je zbog uspona Ferrarijeve forme, iako očekuje mnogo jači Mercedes na Silverstoneu.

“Očekujem da će Mercedes biti vrlo, vrlo jak ovoga vikenda. Mnogo jači nego što je bio u Austriji. Možda će za nas biti nešto teži vikend, ali dat ćemo sve od sebe i nadam se ostvariti dobar rezultat na kraju”, kaže Leclerc.

Ferrari je prošle godine na Silverstoneu slavio pobjedu Sebastiana Vettela, no uz ranije viđene nedostatke ovogodišnjeg bolida na stazama poput Silverstonea, ponavljanje tog uspjeha čini se kao vrlo teška misija.

3
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
2 Komentara na temu
1 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
2 Autori komentara
avataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
Desmosedici

Problem je u tome što će Charlesa kaznit ako napravi nešto slično kao što je Max napravio u Austriji. Charles meni imponira ponašanjem i razmišljanjem. Nije Max neki veliki genijalac nego mu se dopušta bezobrazluk. Ako se u slijedećem njihovom dvoboju dopusti i Charlesu što i Maxu, Charles će napravit će budalu od Maxa jer je prirodno brži i inteligentniji vozač. Vidjeli ste kako se odlično branio, u onoj krivini bi pustio Maxa da je neprirodno sječe i onda bi zahvaljujući čistom prolasku kroz krivinu i čistom ubrzanju opet prestigao iako mu gume više nisu imale gripa. Mislim da bi… Read more »

avatar
Član
Crnac

Podržavam agresivniji pristup utrkivanju, samo da suci ne useru motku svojom subjektivnošću.

avatar
Član
Desmosedici

Nije to nikakva sudačka subjektivnost, nisu oni baš toliko glupi, u pitanju su pritisci i trgovina moći.