Realnost Roberta Kubice je da se na svim utrkama ove sezone jedino može boriti za izbjegavanje posljednjeg mjesta, a Poljak smatra da je to pokvarilo njegov veliki povratak u F1…

Nakon devet održanih utrka u 2019. godini, Williams je jedina momčad koja još uvijek nije osvojila niti bod. Bolid FW42 u ogromnom je zaostatku za svima ostalima i ima nedostatke na svim područjima.

Zbog toga se Kubica i njegov timski kolega George Russell obično natječu isključivo međusobno, budući da su im ostali vozači nedostižni. Kubica je mladog Britanca dobio samo jednom, ali ipak poručuje da radije proživljava probleme na stazi, nego da Formulu 1 gleda s kauča u svom domu.

“Ne žalim zbog odluke koju sam donio. Nisam frustriran, to nije pravi izraz. Na kraju je ipak bolje biti ovdje, nego sjediti na kauču i gledati Formulu 1 na televiziji.”

“Naravno da bih bio sretniji da sam bolje plasiran u poretku i da imamo manje problema. Ta teška situacija baca sjenu na ono što sam postigao i koliko je zapravo veliko postignuće moj povratak ovom sportu.”

“Ponekad se to zaboravlja jer Formula 1 je brz sport. Sve se odvija jako brzo i tempo je žestok iz dana u dan. Čak i ja nekad zaboravim da sam ostvario nešto na čemu sam radio mnogo godina”, kaže Kubica.

Poljak je 2011. doživio tešku nesreću na rallyju i rijetki su mu prognozirali povratak u Formulu 1. Uspio se vratiti osam godina kasnije, a sada prolazi kroz drukčiju vrstu problema.

“Ljudi su mi čestitali na tom uloženom trudu i činjenici da sam se vratio, ali znao sam da me tek tada čekao težak posao. Moje prethodne godine nisu bile lagane iz drugih razloga, ali Formula 1 je sport na vrhunskoj razini. Sport koji je vrlo kompetitivan i vrlo težak.”

Koliko će trajati Robertova druga avantura u Formuli 1, teško je prognozirati. Zbog činjenice da je redovito dosta sporiji od timskog kolege, mnogi bi mu tražili zamjenu, ali s druge strane teško je suditi o njegovim mogućnostima dok god sjedi u tako nekonkurentnom bolidu.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o