Sauber Motorsport AG, tvrtka koja nadzire u upravlja radom momčadi Alfa Romeo Racing, objavila je kako na mjesto tehničkog direktora momčadi dolazi Jan Monchaux, dosadašnji šef aerodinamičkog odjela momčadi. Na funkciju će stupiti od 1.8. ove godine i zamijenit će dosadašnjeg tehničkog direktora Simonea Restu, koji će krajem ovog mjeseca napustiti ekipu.

“Jako sam uzbuđen zbog nove dužnosti koju ću imati u momčadi. To je novi izazov za mene i jedva čekam početi raditi na novoj poziciji. Zahvaljujem se vlasnicima momčadi, šefu momčadi i cijelom vodstvo momčadi na pruženoj prilici. Nastavit ćemo raditi gdje smo dosad došli, želimo što više napredovati. Vjerujem kako je pred nama svjetla budućnost,” rekao je Jan Monchaux.

Već dugo vremena kruže glasine o povratku Simonea Reste u Ferrari, a ova vijest će samo dodatno potvrditi te glasine, iako još nema službene obavijesti iz Ferrarija.

“Želim se zahvaliti Simoneu na njegovom uloženom trudu u napretku i razvitku momčadi. Želim mu puno sreće u daljnjem radu na njegovim budućim dužnostima. Radio je briljantan posao te vjerujem kako će tehničko osoblje i nakon njegovog odlaska nastaviti kvalitetno razvijati raditi svoj posao kako bi momčad postigla što bolje rezultate,” izjavio je šef momčadi Fred Vasseur.

4
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
2 Komentara na temu
2 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
2 Autori komentara
avataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
mika.KA

prvo te odbace pa te vracaju!!
steta za alfu!

avatar
Član
Desmosedici

Da, da, Simone je bio žrtva tih zakulisnih kadrovskih igara u Ferrariju, pa ga se maknulo u Alfu.

avatar
Član
Desmosedici

Maestro Simone se vraća kući. Bit će novih ideja za slijedeću sezonu. Evo, već drugiu sezonu nitko nije ništa novo izmislio već kopira i razrađiva njegove ideje.

avatar
Član
Desmosedici

Evo u međuvremenu sam se malo informirao. Simone će počet radit u Maranellu krajem godine gdje odmah počinje radit projekt za 2021.g. tj. bolid po novim pravilima. Ostao sam šokiran. Izgleda da se vraća aerodinamički koncept bolida zvani”ground effect” o kojem sam već nekoliko puta pisao navodeći da bi to bilo najbolje rješenje što se tiče problema praćenja i prestizanja bolida. Nevjerovatno, jako sam zbog toga uzbuđen.