Nico Hulkenberg je bio vrlo frustriran nakon utrke u Silverstoneu od koje je puno očekivao, a na kraju je završio tek deseti. Imao je incident s Sergiom Perezom koji je također utjecao na utrku, a još je i u drugom dijelu utrke imao i privremenih tehničkih problema s bolidom zbog kojih je izgubio nekolike pozicije. Nakon svega toga je bio 11., te je u završnim trenutcima utrke uspio dohvatiti deseto mjesto i jedan bod nakon što je prestigao Alexandera Albona.

“Deseto mjesto, nije baš dobro. Nikako nam nije išlo, sve nam je izmicalo iz ruke. Najprije smo pogriješili s tempiranjem promjene guma, odradili smo ga prekasno, potom sam bio udaren od strane Sergia, a potom je bolid “odlučio” malo prebaciti mjenjač u neutralno pa sam kratko ostao bez pogona. Teško je bilo utrkivati se u takvim okolnostima. Zakomplicirali smo sami sebi situaciju,” objasnio je Nico.

Svoje frustracije je iznio i putem radija svom trkaćem inžinjeru. Na kraju je ostao 11. u prvenstvu, pet bodova iza momčadskog kolege Daniela Ricciarda. Pozitivno je što je momčad imala oba vozača među osvajačima bodova, prvi put od utrke u Kanadi.

“Pregrupirat ćemo se i pokušati što bolje pripremiti za iduću utrku kako bi bili u što boljoj poziciji za visoki plasman,” zaključio je Hulkenberg.

 

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o