Horner o Gaslyjevoj nesreći: Frustrirajuće je i iritantno tako ostati bez bolida na treningu

Šef Red Bulla, Christian Horner, je nakon još jednog incidenta Pierrea Gaslya na drugom slobodnom treningu u Njemačkoj bio vidno frustriran time što je Francuz razbio bolid i time nije dovršio zadani program.

Nakon vrlo dobre predstave u Silverstoneu, Gasly je došao u Hockenheim pun samopouzdanja te se nadao da će se približiti Maxu Verstappenu. Ipak, tijekom prva dva treninga smo vidjeli da Nizozemac ima bolji tempo, a onda se još u zadnjem zavoju dogodio taj incident čime je za Gaslya završio današnji dan.

”Još uvijek ne znamo kompletnu štetu, ali sigurno bolid nije u dobrom stanju. Bio je udarac od 10G, ali je sva sreća da u bolidu nije bio ni mjenjač ni pogonska jedinica koju smo mislili koristiti u utrci. Unatoč tome nam je žao što nismo uspjeli odraditi program do kraja koji bi nam pomogao u utrci.”

”Nakon vrlo dobre utrke u Silverstoneu malo je frustrirajuće okončati drugi slobodni trening na ovaj način. Imamo vremena do sutra te ćemo popraviti bolid za posljednji slobodni trening. Vjerujem da Gaslyu neće pasti samopouzdanje zbog ovog incidenta,” rekao je Horner.

Na kraju drugog treninga su Red Bullovi vozači bili na 5. i 15. mjestu što zasigurno nije rezultat kojima bi bili zadovoljni nakon subotnjih kvalifikacija. Ipak, Horner smiruje situaciju i kaže da su oba vozača imala probleme s gužvom na stazi u svojim najbržim krugovima.

”Morate biti svjesni da su oba naša vozača imala gužvu u prvim krugovima i da nisu mogli odraditi najbrže krugove. Max je primjerice najbrži krug odradio na već korištenom setu guma što je jako ohrabrujuće jer zasigurno ima još nekoliko desetinki sekunde u novom setu guma.”

”Imamo posla za odraditi preko noći, ali se čini da je Ferrari trenutno najbrži,” zaključio je.

U nastavku vam donosimo video snimku Gaslyevog incidenta na drugom slobodnom treningu u Njemačkoj:

 

Related Posts