Red Bull Hondu vidjeli smo na vrhu pobjedničkog postolja u Austriji. Nakon toga, u izvrsnoj borbi s Ferrarijevim bolidima na Silverstoneu. Ipak, Christian Horner poručuje da motor još nije na visini zadatka i očekuje nadogradnje u Belgiji ili Italiji.

Max Verstappen vodio je na Velikoj nagradi Velike Britanije odlične borbe s Charlesom Leclercom, a nešto kasnije u utrci imao je okršaj sa Sebastianom Vettelom koji je rezultirao sudarom. Do cilja je na kraju stigao kao peti, a smatra da je Hondinom motoru nedostajalo nešto snage za borbu na pravcima.

“Ferrari je jednostavno imao veću maksimalnu brzinu i tako se držao ispred nas”, rekao je vozač Red Bulla.

Nizozemac je u jednom trenutku ipak bio ispred oba Ferrarija, na putu prema postolju, no tada se dogodila nesreća s Vettelom.

Šef Red Bullove momčadi Christian Horner priželjkuje novi korak naprijed nakon ljetne stanke i nada se da će Honda tada biti ravnopravnija Mercedesovim i Ferrarijevim motorima.

“Pripremimo li novi motor, tempirat ćemo ga vjerojatno za Spa ili Monzu, ali to ovisi o mnogo faktora. Monza nam je tradicionalno bila dobro mjesto za start s kaznama zbog novih motora”, našalio se Horner.

Vozači Red Bulla već su premašili dozvoljeni broj motora u jednoj sezoni, što znači da će sa svakim sljedećim morati prihvatiti određenu kaznu u obliku slabije startne pozicije. U svakom slučaju, vidljivo je da Honda ostvaruje veliki napredak u svojoj prvoj sezoni s Red Bullom, a više smo puta čuli, i od Hornera i od vozača, da su spremni prihvatiti kazne u ovoj sezoni, ako će to dovesti do konkurentnijeg motora.

“Još uvijek trebamo pronaći nešto vremena, ali u Hondi rade dobar posao i definitivno smanjujemo zaostatak”, poručio je šef Red Bullove momčadi.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o