Britanac Lewis Hamilton odbio je poslušati momčad Mercedesa i napraviti kasno zaustavljanje u boksu na VN Velike Britanije. Hamilton je ostvario rekordnu šestu pobjedu na Silverstoneu, nakon što mu je ulazak Safety cara omogućio da “preskoči” momčadskog kolegu Valtterija Bottasa.

Vozači Mercedesa odlučili su se za različite strategije, Hamilton je bio na jednom, a Bottas na dva zaustavljanja u boksu. Nakon Bottasovog drugog zaustavljanja, Hamilton je imao razmak od 21 sekunde i samim time mogao je ući u boks, staviti mekšu komponentu guma te se vratiti ispred Finca na stazi. On je, međutim, odlučio ostati na stazi do kraja utrke na starim gumama.

“Zašto riskirati? Imao sam vremena za zaustavljanje, ali ima raznih stvari koje su mogle poći krivo. Tu je i dodatan pritisak na mehaničare te nikad ne znate što bi se moglo dogoditi.”

“Dovoljno sam pazio na gume te sam mogao bez problema odraditi stint do kraja utrke, međutim, imao sam malo blistera pa sam razmišljao da poslušam tim i odradim zaustavljanje.”

“To bi mene i Valtterija dovelo do bliskog susreta na stazi, ali kako je ostalo samo 7 krugova do kraja, odbio sam otići u boks jer je nemoguće da izgubim 21 sekundu u tako malo krugova. Odbijanje timske odluke je rijetko, ali danas sam odlučio da je to najbolje za mene”, izjavio je Britanac nakon utrke.

Šef Mercedesa, Toto Wolff, izjavio je da je tim imao raspravu u vezi besplatnog zaustavljanja kako bi se osigurali od bilo kakvog rizika u završnoj fazi utrke.

“Sa vozačevog stajališta uvijek je rizik otići u boks, ali sa našeg stajališta na pitwallu to je bilo besplatno zaustavljanje i prelazak na meke gume te osiguranje od mogućeg Safety Cara na kraju utrke. To je zato bila 50/50 odluka, mi smo pitali Lewisa za mišljenje te je on na kraju ispravno odlučio, iako je imao male blistere na gumama”, izjavio je Toto Wolff.

 

2
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
2 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
2 Autori komentara
avataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
papaya

Nije ti baš prvi put da ignoriraš…hm..dobia bi ti od merca jedno 250 000€ kazne pa ti i dalje po svom…

avatar
Član
Desmosedici

Ovo na Pitwallu je kao partija karata. Pitwall je ispravno odlučio, želio se osigurati od svakog mogućeg raspleta, a Lewis je odlučio po svojoj intuiciji i iskustvu..mogao je i pogriješiti..mogao se stvarno diogoditi SC i bio bi u problemu..sreća prati hrabre i odlučne..ali kolo sreće se okreće..nikad ne staje.