Haasov vozač Romain Grosjean imao je nezgodu na prvom slobodnom treningu Velike nagrade Velike Britanije. Pri izlasku iz boksa se izvrtio i udario u ogradu, a taj je događaj nazvao “pomalo sramotnim”…

Francuz je izgubio kontrolu nad bolidom dok je izlazio iz boksa, a pri udarcu u ogradu oštetio je prednje krilo pa se morao vratiti do garaže.

“Početak dana bio je pomalo sramotan. Ugasio sam limiter za vožnju kroz boks, a gume su bile pomalo hladne i nije bilo gripa. Sljedeće što znam, bolid se okrenuo. Nije bio dobar osjećaj.”

“U garaži smo se nasmijali tome, što drugo možete napraviti. Takav je život. Srećom, nije nas to previše poremetilo za nastavak dana.”

“Nakon toga vratili smo se na stazu i odrađivali naš program. Imao sam nekih problema s hidraulikom poslijepodne pa smo propustili oko pola sata treninga, no dobili smo neke dobre podatke”, kaže Grosjean.

Rezultatom ne može biti zadovoljan jer je na drugom slobodnom treningu postavio tek 18. vrijeme. Brži je bio jedino od Williamsovih vozača, dok je za najbližim vozačem ispred zaostao pola sekunde. Za timskim kolegom Kevinom Magnussenom čak i sedam desetinki.

Haas prolazi kroz razdoblje vrlo loše forme pa su za utrku na Silverstoneu aerodinamičke postavke bolida vratili na specifikaciju iz Melbournea.

“Pokušavamo razumjeti sve što smo radili tijekom sezone. Osjećaj u bolidu sada je dobar, ponovno kao na početku sezone, čime sam bio sretan. Mnogo je bolje nego na prošlim utrkama, ali rezultat nije tu, što se moglo i očekivati.”

“Postoje određena ograničenja kojih smo svjesni, a posebno vjetar predstavlja veliki faktor za naš bolid. Moramo proanalizirati kako dobar osjećaj pretočiti u dobar rezultat”, poručio je Francuski vozač.

Grosjean je posljednji bod osvojio na sada već davnoj Velikoj nagradi Monaka, kad je bio deseti. Ujedno je to bio i posljednji plasman jednog Haasovog bolida u Top 10.

1
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
1 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
1 Autori komentara
avatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
BNL.McLaren

A cijelu situaciju pomno prati jedan Pietro Fittipaldi 😉