Prošlog vikenda u češkom Loketu održana je utrka Svjetskog MXGP prvenstva, a u sklopu iste vozila se i finalna utrka Prvenstva Europe za juniorske klase EMX65 i EMX85, a Hrvatsku su predstavljale dvije vozačice i dva vozača.

Europsko juniorsko prvenstvo u motocrossu podijeljeno je na četiri zone, a najbolji vozači svojih zona osvajaju kartu za nastup na finalnoj utrci, koja se već nekoliko godina zaredom održava u Češkoj Republici.

Hrvatska je smještena u jugoistočnu zonu Prvenstva, a ove godine prvakom zone u klasi EMX85 postao je Luka Kunić. Osim njega, među prvih deset završili su još Dino Lončar (na drugom mjestu) te dvije djevojke – Enola Šamu i Mia Ribić.

U Loketu ih je dočekala strašna konkurencija najboljih vozača tog uzrasta iz cijele Europe, a od hrvatskih predstavnika ponovno je Kunić ostvario najbolji rezultat. U prvoj vožnji bio je 31., a u drugoj 28., što mu je donijelo i 28. mjesto u generalnom poretku.

Enola Šamu ukupno je zauzela 33., Mia Ribić 37., a Dino Lončar 39. poziciju. Nažalost, Dino nije startao u drugoj vožnji, a Mia je morala odustati. U svakom slučaju, nastup u Loketu ostat će im fantastično iskustvo.

Prvak klase EMX85 za 2019. godinu postao je Edvards Bidzans iz Latvije, dok je u klasi EMX65 titulu osvojio domaći vozač Vitezslav Marek.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o