Formula 1 ulazi u razdoblje prepuno različitih glasina i nagađanja oko vozačkih postava za sljedeću godinu, a jednu takvu priču odlučno je demantirao šef Ferrarijeve momčadi Mattia Binotto.

Naime, Sebastian Vettel stalno se suočava s pitanjima o svom ostanku u Formuli 1. Zbog slabijih rezultata u ovoj sezoni i nekih javnih kritika aktualnog stanja u sportu, počelo se sumnjati da bi Nijemac već na kraju ove sezone mogao u vozačku mirovinu.

Mattia Binotto odbacio je mogućnost bilo kakvih promjena u Ferrarijevoj vozačkoj postavi za sljedeću sezonu, istaknuvši da Sebastian Vettel i Charles Leclerc imaju ugovore za 2020.

“Imamo dva vozača s važećim ugovorima i vrlo smo sretni što je tako. Naša vozačka postava za sljedeću sezonu je definirana i nema razloga da se to mijenja. Mislim da u tom segmentu sve ide prema planu.”

Na Velikoj nagradi Austrije krenula je priča kako Max Verstappen ima klauzulu u svom ugovoru s Red Bullom prema kojoj bi mogao pregovarati s drugim timovima ako Red Bull ne ispuni neke rezultatske ciljeve.

Binotto se susreo s pitanjem je li Ferrari u tom kontekstu zainteresiran za Maxa, odnosno bi li Max mogao postati Sebastianova zamjena sljedeće sezone.

“Ne, zasigurno ne. Mogu samo ponoviti ono što je Seb više puta rekao, a to je da se ne misli povući iz Formule 1”, odgovorio je Binotto.

Što se pak tiče Maxovog ugovora s Red Bullom, nakon pobjede u Austriji priča o odlasku i toj navodnoj klauzuli, trebala bi biti završena. Tako misli i Christian Horner.

“Ugovori između vozača i timova uvijek će biti povjerljivi, ali sa sigurnošću se može reći da svaki vozač u Formuli 1 vjerojatno ima nekakve klauzule u svom ugovoru.”

“Pojavile su se te priče o Maxovom ugovoru, ali to su čista nagađanja. On je vrlo sretan u timu, vjeruje u naš projekt, a pobjeda u Austriji to je samo učvrstila. Nemam nikakvih dvojbi oko Maxovog statusa, poručio je Horner.

6
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
2 Komentara na temu
4 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
3 Autori komentara
avataravataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
Desmosedici

Mattia opali čvoku tome pokvarenom patuljku.

avatar
Član
svakako

Ferrariju treba Alonso i Briatore
Od Vettela nema ništa, Leclerc je još balav a Max je još balaviji
A Binnoto ne može sve sam

avatar
Član
Desmosedici

Svakako, ja te svakako cijenim, ali Alonso i Briatore su za F1 prošlo svršeno vrijeme..to je nažalost tako..vrijeme teče svakome tko se rodi..sve ide u svoje vrijeme.

avatar
Član
svakako

Svakako su sposobniji od ovih gore nabrojanih

avatar
Član
MS791

Sposobni su jedino za muljanje i varanje.

avatar
Član
svakako

Jel prolazi išta drugo osim toga danas u Formuli?