Renaultova momčad u Formuli 1 objavila je određene kadrovske promjene. Thierry Bollore napustio je upravu momčadi, a legendarni Alain Prost preuzeo funkciju neizvršnog direktora.

Ranije ovoga mjeseca “profesor” Prost postao je član uprave Renault Sport Racinga, gdje je zamijenio Bollorea, koji se preselio u odjel za cestovne automobile nakon ostavke Carlosa Ghosna.

Još od 2015. godine, kad je francuski proizvođač kupio bivšu momčad Lotusa, Prost je pomagao kao savjetnik, a sada će preuzeti i nešto veću odgovornost u novoj ulozi. Riječ je o funkciji neizvršnog direktora, što bismo mogli usporediti s ulogom nedavno preminulog Nikija Laude u Mercedesu.

Prost je tako ušao u krug Renaultovih direktora, u kojem su još Cyril Abiteboul kao šef momčadi, predsjednik tvrtke Jerome Stoll, šef za financije Renaultove grupacije Thierry Cognet i šef tvrtke Genii Gerard Lopez, koji je zadržao manji udio u momčadi još od dana Lotusa.

2
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
2 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
2 Autori komentara
avataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
Desmosedici

Čestitke Profesoru! Nakon ostavke Ghosna, u Renaultu se nešto slično događa kao u Ferrariju nakon smrti Marchionea. To je obe momčadi destabiliziralo što se na kraju odrazilo na rezultat. Ja sam bio uvjeren da će Renault bez problema biti četvta momčad i da će jako napadat Red Bull. Ipak, mislim da će se na kraju presložit i posložit, te krenuti naprijed.

avatar
Član
mody

prost jedan od najboljih vozača u f1