Claire Williams je u nedavnom intervjuu izjavila kako se za njezinu momčad očekuje napredak u središnjem dijelu sezone, kada im je u planu napraviti velike promjene na bolidu.

Momčad Williamsa je imala užasan start u sezonu. Nakon kašnjenja na testiranja, u prvim utrkama su kasnili jako puno za svim ostalim bolidima te se njihovi vozači bili uvjerljivo najsporiji na gridu.

Nakon utrke u Monaku, Williams je izjavila:

”Vidimo svjetlo na kraju tunela. Svi znamo da je potrebno vrijeme da se napravi dobar bolid, ali marljivo radimo u tvornici te se nadam da ćete ubrzo vidjeti produkte tog rada.”

”Jako dobar posao radi tim koji je zadužen za aerodinamiku bolida, te bi kroz nekoliko tjedana trebali imati prve veće preinake na bolidu po tom pitanju. U zračnom tunelu stvari idu jako dobro što je pozitivno,” rekla je.

U posljednjim utrkama smo vidjeli malo poboljšanje forme Williamsa, pogotovo u Španjolskoj, ali je to i dalje jako sporo i jako daleko od onoga gdje bi momčad htjela i trebala biti.

Claire Williams je dodala kako bi bilo loše zaustaviti rad na ovogodišnjem bolidu već sada jer smo tek na trećini prvenstva, a promjena pravila je za dvije godine. Rekla je kako su do sada skupili jako puno korisnih podataka za ove bolide te bi bilo apsurdno ne iskoristiti to znanje u nastavku sezone.

”Ne, mi u Williamsu nikada ne odustajemo tako da nećemo ni ove godine. To nije naša filozofija u momčadi i jednostavno moramo raditi da uhvatimo priključak. Nećemo odustati od ovogodišnjeg bolida iako smo prilično u zaostatku u odnosu na druge momčadi.”

”Ove godine imamo utrku s drugim momčadima u razvoju novih bolida. Mislim da smo se već sada malo približili devetoj momčadi, ali moramo još puno raditi kako bi ih prestigli. U prošlosti smo već rješavali takve probleme pa vjerujem da ćemo se i ove godine izvući iz toga,” zaključila je Williams.

1
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
1 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
1 Autori komentara
avatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
mody

daj boze da se bar bore za bodove u monaku su bili dobri kakvi su bili u prvih 5 utrka ali sumnjam da ce do kraja sezone osvojiti ijedan bod