Max Verstappen mišljenja je da bi Formula 1 trebala imati svojevrsnog “diktatora”, čovjeka koji bi bio zadužen za pravilnike i pritom imao sve ovlasti. Kako kaže, timovi u pregovorima oko novih pravila previše gledaju vlastite interese.

Formula 1 nastavlja proces pregovora oko pravila za 2021. godinu. Težnja je da se postigne konsenzus, ali nizozemski vozač Red Bulla smatra da je to pogrešno. Po njegovom mišljenju, timove ne bi trebalo previše pitati pri odlučivanju o pravilima.

“Znate kako to ide, svi gledaju svoje interese. Mercedes je, naravno, vrlo sretan aktualnim pravilnikom. Iz njihovog kuta, malo bi toga trebalo mijenjati. Timovi kojima trenutačno baš i ne ide dobro, oni bi željeli drukčija pravila, ali možda njihova riječ nema toliku važnost pri odlučivanju.”

“Ako ste momčad koju Ferrari opskrbljuje motorima, onda ste uz Ferrari. Ako vas opskrbljuje Mercedes, onda se držite uz njih. Toliko je politike u pozadini. Trebali bismo imati jednu osobu iz FOM-a ili FIA-e, koja bi rekla: ‘U redu društvo, ovako ćemo’.”

Verstappenu se ne sviđaju česte promjene pravila kako bi se grid izjednačio ili kako bi se zaustavila dominacija neke momčadi. Kaže da bi se Formula 1 trebala okrenuti dugoročno stabilnom pravilniku.

“Jedna će momčad uvijek bolje odraditi posao od ostalih. Na kraju, mislim da je bolje imati ista pravila u dužem periodu jer tada bi se sve izjednačilo.”

“U jednom bi trenutku trebalo reći – ovo su pravila i držat ćemo se tih pravila idućih deset godina. Nakon pet ili šest godina vidjeli biste da bi natjecanje bilo neizvjesno. Također, da su na snazi ostala pravila od prošle godine, s onim prednjim krilima i ostalim komponentama, mislim da bismo sada imali ravnopravnije natjecanje”, smatra Nizozemac.

Pri donošenju pravila za 2021. dosta se računa vodi o financijskom izjednačavanju timova, a Max kaže da su najveći problem karakteristike guma i način na koji bolidi generiraju potisnu silu.

“Veliki problem koji imamo mi vozači je činjenica da ne možemo voziti napadački kada smo iza nekoga jer se gume pregrijavaju. Ne možemo pratiti jedni druge jer se gubi previše downforcea.”

“To su najvažnije stvari na kojima moramo raditi kako bi sport bio bolji za publiku. Na nekim stazama možete voziti sekundu sporije nego što bi inače trebali i svejedno vas nitko neće prestići jer bolidi ne mogu pratiti jedni druge.”

“Postoje drukčiji načini stvaranja potisne sile, s kojima ne bismo gubili toliko pri praćenju drugog bolida. Sada postavljamo rekord staze za rekordom staze, ali nije sve u brzini.”

“Ako samo želite voziti brže i brže, možemo slobodno staviti i robote u bolide. Sport mora biti zabavan navijačima. Ako bismo sve usporili za sekundu ili dvije, to bi bilo u redu i ne bi igralo ulogu, a mnogo bi značilo da možemo lakše pratiti jedni druge po stazi”, poručio je Verstappen.

3
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
2 Komentara na temu
1 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
3 Autori komentara
avataravataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Guest
bvf38329

Google sada plaća od 17.000 do 22.000 dolara mjesečno za rad na mreži od kuće. Pridružio sam se ovom poslu prije 2 mjeseca i zaradio $ 20544 u prvom mjesecu ovog posla. Mogu reći da se moj život u potpunosti promijenio na bolje!

——— >>>>> http://www.WebJob33.Com

avatar
Član
mody

f1 je otišla kvragu nakon 2009

avatar
Član
Gigiracing

Ali ti ju i dalje pratis i stalno komentiras.