Verstappen: Ferrari i Mercedes imaju prednost, ali sa svakom smo utrkom sve bliže

Nema sumnje, Max Verstappen postao je vođa Red Bullove momčadi. Nakon odlaska Daniela Ricciarda, uz jednu veliku dozu sazrijevanja, Nizozemac je postao vozač na kojeg se momčad može osloniti. Brz je bio i ranije, ali sada je konstantan. O tome najviše govore njegovi ovogodišnji rezultati – dva treća i četiri četvrta mjesta.

Koliku razliku može činiti jedna kalendarska godina najbolje je pokazala Velika nagrada Monaka. Lani je Max treći slobodni trening u Monte Carlu završio u zaštitnoj ogradi, zbog čega je propustio kvalifikacije, da bi nakon starta sa začelja došao do devete pozicije.

Ove godine imao je puno mirniji i sigurniji vikend. Kvalificirao se na treće mjesto, a cijelu utrku pritiskao vodećeg Lewisa Hamiltona. Jedina mrlja ostala je kazna zbog incidenta s “nesigurnim puštanjem iz boksa”, zbog koje je Verstappen završio četvrti, ali za taj slučaj u većoj je mjeri kriva momčad, nego nizozemski vozač.

Za La Presse, Verstappen je prokomentirao te promjene u njegovoj karijeri: “Sazrio sam, to je istina, ali nije to samo zbog prošlogodišnje nesreće. Sazrio sam i u životu, općenito.”

“Stariji sam i imam više životnog iskustva, ali također je istina da ponekad trebate napraviti pogreške, kako biste jednog dana postali bolji. Mislim da se to i meni dogodilo.”

Partnerstvo Red Bulla i Honde za sada odgovara Verstappenu. Na trećoj stepenici pobjedničkog postolja stajao je u Australiji i Španjolskoj, a nada se kako će uskoro krenuti i na neku od viših stepenica. Još čeka svoju prvu pobjedu ove sezone.

“Ferrari i Mercedes još uvijek imaju prednost, ali mi se približavamo sa svakom utrkom. Mislim da ćemo često biti kompetitivni u ovoj sezoni.”

“Cilj je, naravno, pobijediti. Bila bi to odlična nagrada za sve članove našeg tima i za ljude u Hondi, koji su radili vrlo predano da bismo bili tu gdje jesmo”, rekao je Verstappen.

Nakon prvih šest utrka u ovoj sezoni, Nizozemac je četvrti u poretku vozača, tek četiri boda iza Ferrarijevog Sebastiana Vettela.

Related Posts