Šef momčadi Alfa Romeo, Frederic Vasseur, je najavio kako će u sljedećim utrkama dobivati nadogradnje na njihovim bolidima s kojima bi opet trebali biti u samom vrhu sredine poretka.

Nakon dobrog ulaska u sezonu, Alfa je od Azerbajdžana do Francuske bila bez bodova što je bilo malo razočaravajuće za ljude iz momčadi.

Priznao je Vasseur kako još uvijek nisu riješili problem s gumama pa da moraju poraditi na tom problemu, ali je naglasio kako se nada da će sljedeće nadogradnje pomoći momčadi da riješi taj problem.

”Mislim da još uvijek nismo u potpunosti riješili probleme s gumama. Nekad vam se nakon utrke čini da ste ‘pohvatali’ neke stvari, ali onda dođete na sljedeću utrku i niste nigdje.”

”Sada imamo u planu neke nadogradnje – u Austriji jednu manju, onda jednu veću nadogradnju za Silverstone, pa opet jednu manju za Njemačku te u Mađarskoj opet jednu veću,” rekao je.

Na upit novinara da prokomentira utrku u Francuskoj, Vasseur je odgovorio:

”Odličan je osjećaj za momčad opet biti u bodovima. Bilo je u prethodnim utrkama malo frustrirajuće jer smo na nekima imali dobar tempo, ali smo završavali izvan bodova.”

”Kimi je odradio vrlo dobru utrku koja nije bila nimalo laka jer je konstantno bio između dva Renaulta, od prvog do posljednjeg zavoja na stazi. Na kraju smo se čak i približili Mclarenima što je ohrabrujuće.”

Antonio Giovinazzi je nakon vrlo dobrih kvalifikacija, u kojima je završio na devetom mjestu, završio izvan bodova što je ponajviše ‘zasluga’ soft guma na kojima je morao krenuti u utrku. Vasseur je ohrabren činjenicom da je Antonio uspio doći do Q3 iako mu to nije pomoglo u utrci.

”Bilo je jako teško startati na softu i to ga je na kraju koštalo bodova. Unatoč tome, Antonio se poboljšava iz utrke u utrku te je sve bolji i bolji. Ovo je vjerojatno bila jedna od najgorih staza za krenuti na soft gumama, ali što je tu je. U nekim drugim utrkama će se i njemu sreća malo osmjehnuti,” zaključio je Vasseur.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o