U razmišljanjima o sljedećoj sezoni, šef McLarena Andreas Seidl, zaključio je kako će bolid za 2020. biti vjerodostojan prikaz napretka kojeg je momčad do sada ostvarila.

Podsjetimo, McLaren je prošle sezone prešao na Renaultove motore, nakon što se pokazalo da Honda ne pruža nikakvu konkurentnost za momčad iz Wokinga. Također, dogodile su se mnoge promjene što se tiče uprave i kadrovske strukture momčadi. Na mjesto tehničkog direktora je došao James Key, dok je direktorsku poziciju zauzeo Andreas Seidl.

Nakon svih promjena koje je McLaren morao podnijeti, u momčad se vratila relativna stabilnost. Seidl je izrazio nadu da će sljedeća sezona biti pokazatelj napravljenih promjena.

“Rad na bolidu za ovu sezonu je napravljen kasno jer smo prije toga morali riješiti sve probleme. Mislim da ćemo plodove našeg rada i zalaganja vidjeti tek sljedeće sezone. To će biti prvi bolid kojeg ćemo stvoriti u normalnom ritmu razvoja.”

Kaže kako će zimska testiranja ponovno biti vjeran pokazatelj ostvarenih ciljeva.

“Radi se o normalnom koraku u razvoju. Odmah nakon što u zimu izađete s bolidom na stazu, vidite snage i slabosti.

“Tada po prvi puta pomislite ‘U redu, što se još može doraditi na ovogodišnjem bolidu?’. Možda počnete razmišljati o dostignućima koje možete postići godinu kasnije.”

McLaren je prošlu sezonu završio na šestom mjestu u konstruktorskom poretku. Da Force Indija nije bila isključena iz prvenstva, bili bi sedmi. Ipak, Seidl je oprezan po pitanju daljnjeg proboja kroz poredak. Novonastale promjene su još uvijek svježe, dok je Seidl na mjesto direktora došao tek u svibnju ove godine.

“Bolid reagira na promjene što je dobro. Dobro je što sam došao u momčad koja je puna pozitivnog duha. Zbog toga sam se lakše prilagodio. Ipak, još sam uvijek prilično nov u ovom poslu i treba mi puno prakse da razumijem cijeli razvojni proces u tvornici.”

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o