Ovog mjeseca su trebala biti potvrđena buduća pravila za 2021. godinu. No, FIA je zajedno s čelnom organizacijom F1 odlučila napraviti odgodu i zakazati službenu potvrdu za listopad ove godine. Pritom je zamolila momčadi za razumijevanje oko odgode potvrde te zatražila da kolektivno odobre odgodu do jeseni.

Za vrijeme VN Kanade, među momčadima je počelo kružiti pismo u kojem se objašnjavaju razlozi odgode i moli sve sudionike za prihvaćanje navedenih argumenata. No, McLaren je bila jedna od momčadi koja nije potpisala pismo jer sumnja u uskalađenost oko originalno definiranih pravila. Kako bi se odgodile sve nedoumice, sazvan je sastanak Svjetskog motorsportskog vijeća kako bi se adresirao taj problem.

Renault je već prije izrazio bojazan da će dodatno vrijeme za postavljanje regulacija omogućiti naknadne promjene u donesenim pravilima. McLarenov šef Andreas Seidl se slaže s takvim razmišljanjem.

“Svjesni smo rizika. Ali opet, vjerujemo FIA-i i Libertyju. Oni znaju što rade i znaju što je dobro za sport i budućnost.”

“Neka načela su već definirana, ali još uvijek nemamo završni zaključak. Samo se nadam da će pravila ostati u sadašnjom verziji što je po našem mišljenju pravilna odluka,” kaže Seidl.

Seidl kaže kako McLaren željno iščekuje konačnu potvrdu pravila jer za njih to znači da se mogu posvetiti razvoju bolida.

“Imamo dobru bazu u pogledu regulacija i radnih grupa koje ta pravila razmatraju. Još je potrebno malo ugladiti neke odluke pa nema smisla već sad izdvajati proračun za razvoj. No, pravila vrijede za sve pa ne smatram da je velik problem.”

Seidl kaže kako je bitno da se FIA drži osnovnih načela oko pravila koja su već unaprijed definirana.

“Za nas je puno bitnije držati se principa koji su unaprijed definirani te ne bih htio da se oni bitno mijenjaju. O pravilima ovisi strategija koju ćemo primijeniti u ključnim trenucima,” zaključuje Seidl.

2
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
2 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
1 Autori komentara
avatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član

A I MCLAREN bez svog motora može lagano da pjeva borbene

avatar
Član

politika …