Rasplet Velike nagrade Kanade, na kojoj nije osvojio niti bod, razljutio je Carlosa Sainza. Vozač McLarena morao je u vrlo ranoj fazi utrke odraditi neplanirano zaustavljanje u boksu, što ga je prisililo na čak 67 krugova dugački maratonski stint do cilja.

Španjolac je startao s 11. pozicije, nakon što je dobio kaznu zbog blokiranja Alexa Albona u kvalifikacijama. Kad je utrka krenula, nakon tek tri kruga morao je na prisilno zaustavljanje u boksu jer mu je tear-off s vizira kacige ušao u otvor za hlađenje kočnica, što je uzrokovalo njihovo pregrijavanje.

Prešao je na tvrđu komponentu guma i uspio dogurati do devete pozicije u 45. krugu. Međutim, te gume nisu izdržale do kraja. Izgubio je pozicije od Lancea Strolla i Daniila Kvjata te naposljetku završio 11.

“Jasno da smo vrlo razočarani jer nismo završili u bodovima. Sagledamo li cijelu situaciju, ulazak u boks u trećem krugu uz probleme s kočnicama, zatim maratonska vožnja na hardu sve do kraja utrke – gotovo je upalilo. Gume su bile uništene na kraju, otraga ništa nije ostalo od njih”, rekao je Sainz.

“Nedostajalo nam je pet krugova na tim gumama, ali to je utrkivanje. Ljutit sam zbog konačnog rezultata jer da nije bilo tih problema, trebao sam završiti među osvajačima bodova. No, takve se stvari događaju.”

Sainz je priznao da je bio svjestan činjenice da se nalazi pred teškim zadatkom, kad je na istim gumama trebalo odraditi 67 krugova.

“Teška je to situacija. Trebao sam pritiskati kako bih napravio undercut i izborio se za bolju poziciju na stazi. Također, trebalo je i pretjecati neke bolide jer se stvorio dugačak vlak.”

“U isto vrijeme, treba doći do cilja pa više ne znate treba li pritiskati ili ne. Kočnice su imale vrlo visoku temperaturu i morao sam popuštati.”

“Malo sam pritiskao pa jedno vrijeme nisam, a onda opet jesam. Bila je to nekakva mješavina stilova i gotovo da smo uspjeli. Mislim da smo napravili najbolje što smo mogli, ali razočaran sam 11. mjestom”, poručio je Španjolac.

Šef McLarenove momčadi Andreas Seidl žalio je zbog činjenice da su oba bolida ostala bez bodova zbog različitih incidenata. Pohvalio je Sainza jer je sve napravio kako bi gume izdržale do kraja, a pronašao je i nešto pozitivno u kanadskom vikendu.

“Naravno da je razočaranje otići odavde bez bodova. Moramo se sada okrenuti Francuskoj i pokušati ponovno ući u Q3 s oba bolida. Bilo je veliko ohrabrenje vidjeti to ovdje, posebno jer nismo u tome uspijevali na prethodnim utrkama. Čini se da naš bolid još uvijek voli staze s dugačkim pravcima”, izjavio je Seidl.

Sainz je u ukupnom poretku ostao na sedmom mjestu, ali mu je sada Ricciardo došao na samo dva boda zaostatka. Ista je situacija u konstruktorskom poretku jer Renault sada ima dva boda manje od McLarena, koji drži četvrto mjesto.

2
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
2 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
2 Autori komentara
avataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Guest
bvf38329

Google sada plaća od 17.000 do 22.000 dolara mjesečno za rad na mreži od kuće. Pridružio sam se ovom poslu prije 2 mjeseca i zaradio $ 20544 u prvom mjesecu ovog posla. Mogu reći da se moj život u potpunosti promijenio na bolje!

——— >>>>> http://www.WebJob33.Com

avatar
Član

Jebeš rtakvu formulu gdje ti malo voziš pa malo popuštaš…
Ima brate da deres 1-zadnjeg kruga kolko god možeš a ne ovo taktiziranje ,štednja ….