Ricciardo: Nadali smo se boljim rezultatima, ali motivacije mi ne manjka

Prvi dio sezone za Daniela Ricciarda nije prošao u skladu s očekivanjima. Nakon prvih šest utrka u bolidu Renaulta, Australac ima samo osam bodova na kontu i nalazi se 13. poziciji u poretku vozača.

Usprkos tom lošem startu u novoj momčadi, Ricciardo je poručio da mu motivacije ne manjka. Vjeruje da će se rezultati Renaulta vrlo brzo popraviti.

“Motivacija mi nije splasnula, niti slučajno. Trebat će nam nešto više vremena, ali budite sigurni da radim sve što je u mojoj moći. Osjećam da momčad upija sve povratne informacije koje im dajem o bolidu. Vidljivo je da cijeli tim teži napretku i učenju”, rekao je bivši vozač Red Bull Racinga.

Ricciardo je prošle godine odlučio preseliti u redove Renaulta, s dugoročnim ciljem borbe za naslov prvaka. Početak u novoj momčadi nije mu bio jednostavan, posebno zbog brojnih problema s pouzdanošću pogonske jedinice.

Renault je trenutačno osmi u poretku konstruktora, a uoči sezone najavljivao se iskorak iz sredine poretka prema onim najboljim ekipama na gridu.

“Jasna stvar je da smo se nadali boljim rezultatima od ovih koje smo do sada ostvarili. Svi bismo to željeli i dovoljno smo iskreni da to priznamo. Bilo bi dobro da imamo još poneko sedmo mjesto, umjesto da se stalno mučimo s ulaskom u Top 10.

“Nismo očekivali konkurirati za postolja ili bilo što slično, pogotovo ne u ovoj fazi, ali ja i dalje vidim ono što sam vidio kad sam potpisivao za Renault. Ljudi ulažu veliki trud, a radi se i na infrastrukturi”, rekao je Ricciardo.

Sljedeća utrka, Velika nagrada Kanade, za Australca ima poseban značaj. U Montrealu je došao do svoje prve pobjede u Formuli 1 2014. godine.

Related Posts