Renault je na prošlotjednoj utrci u Kanadi ostvario najbolji rezultat u ovoj godini čime se “vratio u igru” i nastavio borbu u sredini poretka.

Nakon teškog uvodnog dijela sezone, u kojem je pouzdanost bolida bila veliki problem, francuska momčad pokazala je određeni iskorak, a Daniel Riccardo i Nico Hülkenberg  završili su na odličnom šestom, odnosno sedmom mjestu.

Dvostruki bodovi su Renault podigli na peto mjesto u poretku konstruktora i približili ga na samo dva boda zaostatka za četvrtoplasiranim McLarenom u velikoj borbi “najboljih od ostatka” timova na gridu.

Šef tima Cyril Abiteboul smatra da su performanse bile veoma dobre te da će ovaj rezultat biti odskočna daska u sljedećim utrkama.

“Ostvarili smo vrlo dobar rezultat. Ovo je najbolje što možemo očekivati u ovom trenutku. Vratili smo se u igru i približili smo se McLarenu”, zadovoljan je bio Abiteboul.

“Također, dobro je što smo imali vikend bez ikakvih problema. Uspjeli smo vidjeti što možemo postići ako je sve kako treba. U prijašnjim utrkama imali smo problema koji su nam zadavali glavobolje. Kompletan vikend u Kanadi treba nam biti putokaz u budućnosti jer je ovo pokazatelj što sve možemo učiniti.”

Na nekim prijašnjim utrkama Renault je također znao pokazivati dobar potencijal, ali zbog različitih kvarova ili pehova, taj potencijal nije bio pretvoren u dobar rezultat.

“Mogu reći da smo od petka pa do kraja imali odličnu situaciju. Bez greške i bez incidenata. Ovo što smo uradili u Kanadi trebamo nastaviti raditi i drugdje.”

“Pomalo je frustrirajuće kad znaš da imaš dobar tempo, ali nedovoljno dobar da izazoveš top momčadi. S tim se trebamo nositi i biti zadovoljni ostvarenim rezultatom.”

Napredak iz Kanade dolazi u pravom vrijeme za francusku momčad jer su pripremili i paket nadogradnji koje će prezentirati na sljedećoj utrci – onoj na kojoj su domaćini.

“Zadovoljni smo rezultatom, ali već se okrećemo novim izazovima. Pripreme za Veliku nagradu Francuske su naveliko započele”, izjavio je Abiteboul.

“Imali smo problema s agregatom i rekao sam da je najvažnije da to popravimo. To smo uspjeli u Monaku, ali Monako zbog svoje specifičnosti nije reprezentativan. U Kanadi smo dokazali da smo riješili problem.”

“Potom smo radili na poboljšanju šasije. Pomak je vidljiv, ali na Sljedećoj utrci očekujem još veći napredak. Važno je da nadogradnje iskoristimo na pravi način. Dosta testova je pred nama.”

“Nadam se da ćemo ostvariti ono što smo zacrtali i tako stvoriti komfornu situaciju u sredini poretka. Tako bismo se mogli fokusirati na neke dugoročnije stvari u pogledu razvoja i smanjenja zaostatka za vodećim timovima”, za kraj je poručio šef Renaulta.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o