Kimi Raikkonen sjajno je krenuo u sezonu s bolidom Alfa Romeo Racinga i osvojio bodove na prve četiri utrke. Međutim, od Velike nagrade Španjolske brzina kao da ga je napustila, što se najbolje vidjelo u Montrealu, gdje je osvojio tek 15. mjesto. Finac priželjkuje da će ga planirane nadogradnje bolida brzo vratiti na pravi put.

Raikkonen i njegov timski kolega Antonio Giovinazzi pokazali su pristojnu brzinu u jednom krugu tijekom subotnjeg programa na VN Kanade. Bili su u kombinacijama za ulazak u Q3, no na kraju taj cilj nisu ostvarili, a nedjelja je bila daleko lošija. Nikako nisu uspijevali dovesti gume u radni okvir i nedostajalo im je brzine da bi ozbiljnije konkurirali za bodove.

Kimiju je 15. mjesto drugi najlošiji rezultat sezone, dok je Giovinazzi bio dvije pozicije ispred i još uvijek čeka svoje prve bodove u Formuli 1. Za to vrijeme, Alfa Romeo je deveta momčad konstruktorskog poretka i sve dalje od željenog plasmana u gornji dom.

“Bio je to težak vikend. Ni u jednom trenutku nismo imali dovoljno brzine i bilo je to daleko od savršene utrke. Kad smo na 12. ili 13. mjestu, sasvim je svejedno ostanemo li tamo ili smo zadnji. Ionako ne osvajamo ništa.”

“U nekim krugovima bolid se činio boljim, dok je u nekima nedostajalo gripa. Nisam bio konstantan i nisam imao brzinu da bih mogao završiti u prvih deset. Gume su glavni problem, isto je za sve, ali moramo poraditi na našem bolidu”, rekao je Raikkonen.

Alfa bi za naredne utrke trebala predstaviti određene novitete na svom bolidu, a ostaje vidjeti hoće li to donijeti pozitivne pomake.

“Trebali bismo dobiti neke nove dijelove za sljedeću utrku i nadam se da će nam to pomoći da se vratimo u borbu za bodove. Ovo nije bio lagani vikend, ali moramo prihvatiti to što se dogodilo, provjeriti što možemo napraviti i onda krenuti dalje”, dodao je Finac.

U ukupnom poretku Kimi ima 13 bodova osvojenih na prve četiri utrke, ali nakon tri sušna vikenda pao je na 11. poziciju.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o