Raikkonen i Giovinazzi zadovoljni “dobrim petkom” Alfe u Francuskoj

Nakon što je osvojio bodove u prve četiri utrke, vozač Alfa Romeo Racinga Kimi Raikkonen, nije uspio ostvariti top deset plasman u tri utrke koje su uslijedile. Međutim, stvari su, čini se, krenule nabolje za Raikkonena i Alfu u Francuskoj, nakon što je ostvario 9. mjesto na drugom slobodnom treningu.

Raikkonen je na VN Kanade ispao u Q1 po prvi put nakon 80 utrka, što je samo pokazalo kako je forma Alfe Romeo u padu u zadnjih par utrka. Nakon testiranja nekoliko novih dijelova na bolidu na drugom slobodnom treningu, Raikkonen je rekao:

“Generalno, mislim da je ovo bio jedan od boljih dana. Ipak, mislim da nam vremena od petka ne mogu puno reći. Treba vidjeti gdje ćemo završiti sutra.”

Raikkonenov momčadski kolega Antonio Giovinazzi, koji za razliku od Finca još nije osvojio bodove ove sezone, također je optimističan u vezi forme Alfe Romeo, nakon 11. mjesta na drugom slobodnom treningu.

“Možemo biti zadovoljni današnjim rezultatom i plasmanom blizu TOP 10. Sredina poretka je i dalje zgusnuta stoga ćemo preko noći morati pronaći segmente gdje se još može ostvariti napredak”, rekao je Talijan.

“Sutra je novi dan, moramo se fokusirati i naporno raditi kako bi bolid najbolje pripremili za kvalifikacije. Naš cilj i dalje ostaje Q3”, završio je Giovinazzi.

Related Posts