Prve nedjelje u lipnju, utrkom na stazi Karasov brijeg u Kozarevcu nastavlja se Prvenstvo Hrvatske u motocrossu i quadcrossu. Organizator utrke je MK Karas Team.

Bit će to peta utrka u motocross sezoni nacionalnog Prvenstva, nakon što su vozači ranije nastupali u Požegi, Brežicama u Sloveniji, Savskom Marofu i Pakracu. Trebala je 19. svibnja biti održana i utrka u Petrinji, ali je prebačena na jesenski termin zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta.

Staza u Kozarevcu specifične je podloge, uvijek odlično pripremljena za natjecanje, a većini vozača jedna je od najdražih staza u kalendaru.

Prema uobičajenom rasporedu, u akciju će juniori u klasama MX50, MX65 i MX85, seniori u klasama MX2 i MX Open, veterani i vozači B-lige HMS-a.

U statusu vodećeg vozača klase MX Open u Kozarevac stiže Luka Crnković iz MCK Zagreb. Na ranije održanim utrkama ostvario je maksimalni bodovni učinak, ali u Kozarevcu se očekuje nastup posve oporavljenog Matije Kelave iz MK Kelava 97, aktualnog prvaka Hrvatske koji je propustio prvi dio sezone zbog ozljede ruke.

Nikola Hranić iz MK Bedekovčina, član Kreator Racing MX Teama, vodeći je vozač klase MX2 sa 172 osvojena boda. Pobijedio je u svim vožnjama, osim u drugoj u Pakracu. Tada je ispred njega bio Hrvoje Karas iz MK Karas Team, drugoplasirani u Prvenstvu sa 153 boda.

Vozačima quadcrossa nastup u Kozarevcu bit će treći ove sezone, nakon Savskog Marofa i Pakraca. Vodeći u poretku je Ivan Brdarić iz MCK Jaska, 14 bodova ispred Tomaža Lešnika iz EK Malino – Oriovac.

Program na stazi Karasov brijeg počinje u nedjelju 2. lipnja jutarnjim treninzima, nakon čega će krenuti i utrke. Ceremonija otvorenja planirana je za 13 sati. Reportažu s natjecanja možete pogledati na Kreator TV-u, u emisiji “Rotor” (utorkom, 20:15).

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o