Prvenstvo Hrvatske u autoslalomu prvi put u Novskoj

Četvrtim natjecanjam u samo pet tjedana, ovogodišnja sezona Prvenstva Republike Hrvatske u autoslalomu, ulazi u svoj drugi dio. U organizaciji Sportskog autokluba „Moslavina“ iz Kutine, po prvi se puta u Novskoj vozi jedno automobilističko natjecanje Državnog prvenstva. „Novska Race 2019.“ okupit će 50-tak vozačica i vozača iz 15-tak klubova, a samo natjecanje odvijat će se u centru Novske, sa startom u Podgorskoj ulici. Staza je duga 1.140 metara, a u svom sadržaju ima 32 slalom vrata.

Vrijedi istaknuti da je SAK Moslavina 2016. i 2017.godine bio organizatorom autoslaloma za PH što se održavao u Kutini, a bio je proglašen i najboljim u disciplini.

Prethodna tri natjecanja PH iznjedrila su tri različita ukupna pobjednika – prvo je u Banićima slavio Marijo Barović (AK Župa Dubrovačka), potom u vrbovečkoj Dubravi Nenad Damarija (AK Pula-Rovinj), dok je u zagrebačkoj Dubravi pobjedu odnio Zagrepčanin Hrvoje Belinić koji brani boje AK Pula-Rovinj.

Međutim, bodovno lidersku poziciju „generalke“ drži Nenad Damarija, šest bodova zaostaje Hrvoje Belinić, a treći je još jedan član pulskog kluba Hrvojev brat Domagoj, čiji je zaostatak deset bodova za vodećim. Identičan je poredak i u grupi II „sport/sprint“ vozila, dok je na čelnoj poziciji grupe I serijskih automobila Dario Mučnjak (SAK Samobor) ispred Mirka Mirosavljevića (AK Pula-Rovinj) koji zaostaje četiri boda.

S tri pobjede nadmoćno je u konkurenciji vozačica vodeća najuspješnija hrvatska automobilistkinja Puljanka Iva Damarija. Juniori su gotovo izjednačeni, no s bodom prednosti, u četvrti ogled sezone, kao lider PH, ulazi Arian Suša (AKK Zanatlija Zagreb) ispred Mateja Radovanovića (AK Ina Delta Zagreb). Među 18 klupskih ekipa bodovno su odskočili prošlogodišnji prvaci SAK Samobor ispred najvećih rivala AK Pula-Rovinj.

Natjecanje u nedjelju 30.lipnja boduje se i za Otvoreno prvenstvo Zagreba, odvija se pod pokroviteljstvom suorganizatora Grada Novska, a suport realizaciji manifestacije dali su i TZ grada Novske i Sisačko-moslavačke županije, dok je sportsko-tehnički izvoditelj zagrebački Autoklub Ina delta. Verifikacija sudionika i tehnički prijam vozila je od 8 sati u prostorima tvrtke „Novokom“, trening je od 10,30, a prva od tri bodovne vožnje kreće u 13 sati. Podjela sportskih priznanja najuspješnijima predviđena je u 18 sati.

Autor teksta i fotografije: Miroslav Krpan
Related Posts