U petak se u Austriji održao sastanak predstavnika momčadi, a prisutni su bili i neki vozači poput Hamiltona, Vettela, Leclerca i Grosjeana te predstavnik udruženja vozača(GPDA) Alex Wurz. Tema su bile gume, odnosno prijedlog da se na polovici ove sezone vrate gume iz 2018. Timovi poput Ferrarija i Red Bulla prednjačili su u zahtjevu za ovakvim sastankom, smatrajući kako ovogodišnje gume daju nepravednu prednost Mercedesu.

Pirelli je prošle godine na nekim stazama testirao gume čiji su slojevi 0.4 mm tanji nego inače. Također, odlučeno je da će se takve gume koristiti na svakoj utrci ove godine s ciljem da vozači ne moraju puno paziti na gume tijekom utrke.

Međutim, to nije otklonilo procesijske utrke, a strategija jednog zaustavljanja u boksu je optimalna na većem broju utrka.

Na sastanku su bili prisutni i sportski direktor F1 Ross Brawn, tehnički direktor F1 Nikolas Tombazis te šef Pirellija Mario Isola.

Na kraju je prijedlog propao jer je 5 timova bilo za promjenu, a 5 timova protiv. Da bi se ovakva promjena dogodila bilo je potrebno da barem 7 timova bude suglasno. Među onima koji su bili “ZA” su Ferrari, Red Bull, Toro RossoHaas, Alfa Romeo, a “PROTIV” su bili Mercedes, McLaren, Renault, Williams i Racing Point.

6
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
3 Komentara na temu
3 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
5 Autori komentara
avataravataravataravataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
mika.KA

ma da,najbolje da izglasaju promjenu motora,itd!!
cek,jesu imali testiranja!?
jesu tamo bili prvi!?
sere mi se od tog ferrarija i njihovih motora!

avatar
Član
Huka

pa vjerovatno i njima stimaju gume, sto se vidi iz rezultata…. Istorija se ponavlja kad je bila Ferrarijeva i Shumijeva dominacija sve se radilo da se to presjece a isto tako i komentari po forumima su bili kao ovi sto se sad isto komentarisu za Mercedes….. F1 nije balkan i balkanski mentalitet da sve sto se stekne prevarom se stice…. 😉 Mercedes godinama ima motor najjaci, pa su skontali da moraju i aerodinamiku rijesit da bude najbolja (Red Bull je bio kralj za aerodinamiku) sad su to rijesili i imaju magican bolid ali da bi aero paket bio savrsen moras… Read more »

avatar
Član
svakako

Sa koliko novca je Mercedes podmazao Renault i Mclaren da budu Protiv ?

avatar
Član
svakako

Heeheheheehe

avatar
Član
papaya

Sam si sebi odg…hehehehheeh

avatar
Član
west 44

9 lajkova=9 majmuna koji vjeruju u ove budalaštine,Hi,hi,hi!!!