U petak navečer doznali smo tužnu vijest za hrvatski autosport. Legendarni automobilist i višestruki automobilistički šampion, Darko Rafaj, izgubio je borbu s teškom bolešću.

Darko Rafaj rođen je u Koprivnici 1955. godine, a automobilizmom se počeo baviti u 70-im godinama 20. stoljeća. Nastupao je na natjecanjima u različitim disciplinama u sklopu bivše države, ali posebna strast ipak mu je bio rally. Posebno se pamte njegove vožnje u Ford Escortu, sa suvozačem Igorom Kovačićem.

Njegova velika želja bila je voziti Rally Monte Carlo, a tu je želju ispunio 1995. godine. U karijeri je osvojio brojne titule, a među njima se ističe “Zlatna kaciga” za tri uzastopna naslova prvaka države. Rafaj i Kovačić prvi su osvojili tu nagradu u rallyju od hrvatske samostalnosti.

Photo: Peter Kališek, Rally Show Santa Domenica 2017.

Za novije generacije hrvatskih automobilista, Darko Rafaj bio je veliki uzor, a danas se mnogi vozači, kolege i prijatelji opraštaju od njega putem društvenih mreža.

Ovim putem izražavamo sućut obitelji i prijateljima. Ispraćaj Darka Rafaja bit će u utorak u 16 sati na groblju Drenova u Rijeci.

Zanimljive priče iz karijere Darka Rafaja možete pogledati u videu kolega sa Shift TV-a.

Naslovna fotografija: Rally Show Santa Domenica Facebook Page

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o