Sergio Perez je ljutit zbog kazne koja mu je uručena na utrci na VN Francuske. Meksikanac je dobio pet sekundi vremenske kazne zbog nesigurnog vraćanja na stazu i stjecanja prednosti van staze.

Ono što je u ovoj priči nejasno jest činjenica da je Perez prošao kroz izletnu zonu kao što je trkaći direktor naredio prije početka vikenda, stoga je kazna sama po sebi banalna. Vozač Racing Pointa vjeruje da nije učinio ništa pogrešno i ne može shvatiti poantu ove kazne.

“Ne shvaćam zašto sam kažnjen. Napravio sam ono što su mi rekli, prošao sam stupove u izletnoj zoni gdje bi vozač u praksi trebao izgubiti vrijeme, a ja sam optužen za dobivanje prednosti,” rekao je Perez.

“Moram još pogledati snimke i vidjeti ako sam negdje pogriješio. S mojeg gledališta jako je teško procijeniti gdje se nalazim na stazi, vratio sam se iza Hulkenberga gdje sam bio na ulasku u prvi zavoj.”

“Ako prolazim oko stupova trebao bih izgubiti dosta vremena. Učinio sam što sam morao i svejedno sam bio kažnjen.”

“Pravila su jasna. Ako iz bilo kojeg razloga izletite sa staze, morate proći oko stupova. Ja sam to i učinio…možda to nije bilo dovoljno sporo pa su me morali dodatno kazniti.”

S 12. mjestom na stazi Paul Ricard, Perez je nastavio svoj niz bez osvojenih bodova i sada se proteže na već četiri utrke, ali tvrdi da ga je danas kazna koštala plasmana u prvih deset.

“Mislim da smo bili u dobroj formi. Bili smo blizu Renaultu i Alfi, tempo u utrci bio je sjajan. Zaslužili smo bodove.”

“Zadovoljni smo s utrkom jer smo pokazali brzinu. Vidjet ćemo što možemo spremiti za idući vikend i nadam se da će to biti naš povratak u bodove,” završio je.

 

2
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
2 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
2 Autori komentara
avataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
Huka

pa proso je pola grida “precicom” naravno da su ga kaznili, nije vratio pozicije

avatar
Član
mody

suci su idioti