U hrvatskom gradu motociklizma – Križevcima, 22. i 23. lipnja održava se tradicionalna ulična moto utrka “Nagrada Križevaca”. Riječ je poznatoj utrci koja se vozi na stazi Gornji grad, a koja svake godine privlači veliki broj natjecatelja i gledatelja.

Spletom okolnosti, utrka u Križevcima ove će godine biti prva utrka Prvenstva Hrvatske u cestovnom motociklizmu. Trebala je u svibnju biti održana jedna utrka u Požegi, ali je odgođena za drugi termin, tako da će vozači prvi put u borbu za bodove tek krajem lipnja. Požega će se voziti u srpnju, dok je utrka na Grobniku planirana za kolovoz.

Na stazi Gornji grad u Križevcima nastupit će vozači cestovnih moto utrka, popularnih brzinaca, ali na rasporedu su i utrke skutera te oldtimera. Utrku organizira AMK Križevci, a pokrovitelji utrke su Hrvatski Sabor, Koprivničko-križevačka županija i Grad Križevci.

Akcija na stazi počinje u nedjelju jutarnjim treninzima, svečana ceremonija otvaranja natjecanja na rasporedu je u 14 sati, a nakon toga krenut će i utrke po klasama. Natjecanje bi trebalo završiti oko 19 sati.

Više informacija o utrci doznajte u prilogu Kreator TV-a s konferencije za medije, koja je održana u tjednu prije natjecanja.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o