Startna ceremonija 45. Ina Delta Rallyja, nakon jednog desetljeća, vratila se na Trg bana Josipa Jelačića. Pokazalo se to odličnim potezom jer u četvrtak 6. lipnja otvorenju je prisustvovalo mnogo građana, a za 80 posada, koliko ih se pojavilo na startu, bio je to veliki doživljaj.

Svima okupljenima pozdravnim se govorom obratio predsjednik AK Ina Delta Berislav Čegelj i poželio im dobrodošlicu u hrvatsku metropolu.

“Velika mi je čast što mogu kao predsjednik AK Ina Delta pozdraviti sve okupljene upravo ovdje na, svim Hrvatima omiljenom i povijesnom mjestu, Trgu bana Josipa Jelačića.”

Ina Delta Rally velika je manifestacija, a vozači tijekom vikenda prevale gotovo 400 kilometara. Veliki je to organizacijski zahvat i potreban je angažman velikog broja ljudi i različitih službi.

“Oko 500 ljudi, 12 ekipa hitne medicinske pomoći, 18 vatrogasnih ekipa, 12 vučnih vozila uz korištenje mnogih drugih resursa. Svega toga ne bi bilo bez pomoći Grada Zagreba i zato veliko hvala našem gradonačelniku Milanu Bandiću, koji s posebnom pažnjom prati i vrednuje sve sportske priredbe od interesa za Grad Zagreb”, rekao je Čegelj.

Predsjednik Hrvatskog auto i karting saveza Davorin Štetner poželio je svim posadama uspješan nastup, a posebno zahvalio gradonačelniku Grada Zagreba, Milanu Bandiću, na velikim ulaganjima u sport.

“Dragi Deltaši, želim vam čestitati jer ste vratili Deltu tamo gdje ona pripada. Trg bana Josipa Jelačića glavni je trg glavnog grada Hrvatske, a Ina Delta je jedan on najjačih hrvatskih rallyja.”

“Svim natjecateljima želim dobre vožnje. Veselim se utrci – imamo ponovno veliki hrvatski troboj Šebalj, Prodan, Pulić. Ovdje je i prvak Slovenije Rok Turk, prvak Hrvatske Krisztian Hideg. Sretno svima.”

Odlične borbe očekuju se i svim klasama i svi ljubitelji oktanskih sportova imat će što vidjeti tijekom petka i subote u Zagrebu i okolici. Prošlogodišnju pobjedu brani češka posada Ondrej Bisaha/Petr Tršinsky, koja ove godine na svojoj Ford Fiesti R5 ima startni broj 1. Prvaci Slovenije i Hrvatske, Turk i Hideg, svakako bi trebali biti glavni izazivači.

Industrija nafte d.d. generalni je pokrovitelj i suorganizator natjecanja, a svečanom otvorenju prisustvovao je predsjednik uprave Sandor Fasimon.

“Ina je vaš partner u kojega se možete pouzdati. Ovdje smo s vama i tu ćemo ostati. Možete računati na našu pomoć danas, sutra i u budućnosti. Priželjkujem žestoku, ali pravednu borbu. I dobru zabavu svima.”

Čast otvaranja rallyja pripala je zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću.

“Dolazak sugrađana na Jelačić plac u ovako velikom broju sve govori. Želim svima uspješno natjecanje i dolazak do cilja, a neka pobjedi najbolji. Vozači koji su ovdje, hrvatski i oni iz još sedam europskih zemalja, jamac su dobrog rallyja.”

Nakon pozdravnih govora, preko startne rampe prošlo je svih 80 posada, a Zagrepčani su ih srdačno dočekali i pozdravili. Prava akcija kreće u petak poslijepodne i navečer, kada su na rasporedu četiri brzinska ispita. Posade prvu etapu startaju u 17 sati, a prvi brzinac vozi se u Zagrebu kraj zgrade Ine. Sljedeća dva brzinca su u Dugom Selu, a četvrti ponovno u Zagrebu kraj Inine zgrade, ali u noćnim uvjetima od 21:30.

Rally se nastavlja u subotu, kada su na rasporedu sljemenski brzinski ispiti, a ciljna ceremonija održat će se u 19 sati, ponovno na glavnom zagrebačkom trgu.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o