Poznati hrvatski motocross centar u Mladini kraj Jastrebarskog, ugostit će 15. i 16. lipnja vozače Europskog prvenstva klase EMX Open, Juniorskog prvenstva jugoistočne zone u klasama EMX65 i EMX85, ali i sve najbolje hrvatske vozače motocrossa, budući da će se utrka bodovati i za Prvenstvo Hrvatske.

Hrvatska utrka četvrta je po redu u kalendaru Europskog prvenstva klase EMX Open. Vozači su do sada posjetili Bugarsku, Ukrajinu i Litvu, a kao vodeći u ukupnom poretku na Mladinu stiže Martin Michek iz Češke. Do sada je skupio 137 bodova, a posebno impresivan bio je u Litvi, gdje je slavio u obje vožnje. Na drugom mjestu poretka nalazi se još jedan Čeh, Petr Michalec, dok je treći Ukrajinac Oleg Kruk.

Od Hrvata, na svim utrkama sezone nastupio je Požežanin Matej Jaroš i trenutačno drži petu poziciju. Na Mladini će nastupiti i drugi hrvatski asovi, poput prošlogodišnjeg prvaka Matije Kelave i trenutačno vodećeg u Prvenstvu Luke Crnkovića.

Juniorsko kontinentalno natjecanje podijeljeno je na zone, a Hrvatska je dio jugoistočne zone Prvenstva Europe. Utrka na Mladini bit će treća u kalendaru, a vodeći u poretku je Bugarin Hristian Georgiev. Na prošloj utrci u bugarskom Trojanu pobijedio je hrvatski vozač Luka Kunić (MK MX Šipek) pa se i u Jastrebarskom od njega očekuju dobre vožnje. Od hrvatskih vozača, EMX 85 ove su sezone vozili i Dino Lončar te Enola Šamu.

Na ranije održanim utrkama klase EMX65 nije bilo hrvatskih predstavnika, ali na Mladini će imati priliku okušati se protiv vozača iz drugih zemalja naše zone, a vodeći u Prvenstvu je Izraelac Ofir Casey Tzemach.

Osim utrka za Europsko prvenstvo, na Mladini će voziti i sve klase Prvenstva Hrvatske, a posebno bi zanimljive trebale biti utrke klase MX2, u kojoj Nikola Hranić (MK Bedekovčina i Kreator Racing MX Team) drži prednost od 13 bodova ispred Hrvoja Karasa (MK Karas Team). Nastupit će i veterani, B-liga HMS-a te oni najmlađi u klasi MX50.

Program počinje već u subotu od 9 sati, kada su na rasporedu prvi treninzi za klase Europskog prvenstva. U 11:35 startat će prva vožnja klase MX2 Prvenstva Hrvatske, a poslijepodnevni program donosi drugu vožnju klase MX2, vožnje veterana i b-ligaša, te kvalifikacijske utrke klasa EMX Open, EMX85 i EMX65 od 15 sati. Nedjelja je glavni dan za Prvenstvo Europe, a program počinje ceremonijom otvaranja točno u podne.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o