Haasov vozač Kevin Magnussen izjavio je da kritike tijekom Velike nagrade Kanade nisu bile upućene njegovom timu, već su bile rezultat ogromne količine nakupljenih frustracija.

Danski vozač je imao tešku nesreću tijekom kvalifikacija pa su mehaničari američke momčadi morali raditi cijelu noć kako bi rezervnu šasiju pripremili za nedjelju. Narednog dana svima je bilo jasno da s tim bolidom dosta stvari nije radilo kako treba.

Magnussen je svoje frustracije “izbacio” putem radio veze, kazavši svom timu da je ovo “najgori bolid koji je ikad vozio”, nakon čega ga je doslovno ušutkao šef tima Guenther Steiner.

Dvadesetšestogodišnjak se poslije utrke ispričao kompletnom timu, rekavši da kritike nisu bile upućene timu niti bilo kome iz tima, već je jednostavno bio isfrustriran.

“Moj komentar tijekom utrke se nije odnosio na momčad”, rekao je Magnussen za danske medije. “To je bio izraz mog nezadovoljstva i frustracija jer sam osjećao nemoćno u bolidu.”

“Kompletan tim je bio frustriran. Znali smo svi koliki je potencijal bolida. Kad smo stavili gume koji nisu donijele napredak, to me dodatno naljutilo.”

Danac je utrku završio na 17. mjestu, što mu je uvjerljivo najlošiji rezultat sezone. U ukupnom poretku prvenstva nalazi se na devetoj poziciji s 14 osvojenih bodova.

“Svi u timu smo željni dobrih rezultata i potrudit ćemo se da odradimo posao na što bolji način. Znam da su svi ljuti, kao što sam i ja.”

“Naravno da kritike nisu bile upućene nikome određeno. Jednostavno sam se tako osjećao u tom trenutku jer je veoma frustrirajuće kad voziš tako sporo u tako dobrom bolidu”, za kraj je rekao Danac.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o