Kevin Magnussen morat će krenuti iz boksa u današnju utrku u Kanadi zahvaljujući svojem sudaru na kraju Q2.

Izgubivši kontrolu na kraju kruga, Magnussen je osjetio ‘Zid prvaka’ i koliko surov on može biti. Magnussen se odbio od Zida prvaka prema drugoj strani staze te se još jednom sudario, ovoga puta u zid koji dijeli stazu od boksa.

Tehnički, vozač Haasa je zadržao deseto mjesto koje vodi u Q3, ali je bolid bio teško oštećen te je zbog promjene šasije zaradio kaznu startanja iz boksa.

“Moramo promijeniti mjenjač. Nema smisla startati negdje na kraju poretka s C5 gumama,” objasnio je šef momčadi, Gunther Steiner.

“Startamo iz boksa. Najbolji način za to je da promijenimo šasiju. To je i najbrži i najsigurniji način da krenemo iz boksa.”

Magnussen je izjavio da više nije imao kontrolu nad svojim bolidom nakon što je dotakao Zid prvaka.

“Sudario sam se i otkačila mi se guma. Sam udarac nije bio toliko jak, ali nisam ništa mogao jednom kada mi se otkačila guma,” rekao je vozač Haasa.

“Nisam očekivao da ću se tako izvrtjeti.”

“Očekivao sam da posljedice neće biti takve. Kada mi je bolid pobjegao u zavoju i kada sam shvatio da idem u zid, mislio sam si: ‘Dobro, sudarit ću se, ali neće biti ništa strašno’, ali eto, nisam imao sreće.”

“To se desi kada ovako pogriješite. Svi u ekipi će morati raditi preko noći.

“Uopće ne spavaju zbog mene, stvarno mi je krivo zbog toga. Prokockao sam dobar rezultat u kvalifikacijama i njima sam dao cijelu noć posla. Šteta.”

Danski vozač je odbio pomiriti se da je njegov vikend završen, a tvrdi da mu nepredvidljivost utrka u Montrealu daje velike šanse.

“Imam šanse. Ponekad se desi nešto ludo i završiš na vrhu, sve je moguće,” zaključio je.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o