Usprkos malo slabijem početku sezone za Racing Point, Lawrence Stroll smatra kako će se oni do kraja sezone boriti za četvrto mjesto, a u nekoj budućnosti planiraju se uplesti u borbu za sam vrh poretka.

Zbog prošlogodišnjih financijskih problema novi bolid se krenuo razvijati kasnije od plana pa je zbog toga Racing Point u prvim utrkama bio ipak malo sporiji od očekivanog. Nakon dolaska Strolla i investitora u momčad, očekivalo se kako će barem doći na vrh ”best of the rest” poretka, ali za sada nisu u toj poziciji.

U momčadi se nadaju kako će nadolazeće nadogradnje pomoći Sergiju Perezu i Lanceu Strollu da osiguraju to četvrto mjesto, odmah iza vodeće trojke – Mercedes, Ferrari i Red Bull.

”Kada smo došli u momčad htjeli smo dati ljudima financijsku stabilnost, u čemu smo i uspjeli. Za sada ćemo pokušati osvojiti to četvrto mjesto u poretku konstruktora, ali dugoročno gledano, naš cilj je boriti se za pobjede i doći na sam vrh Formule 1.”

”Momčad očito nije imala dovoljno resursa da pripremi bolid za ovu godinu na vrijeme pa smo znali da ćemo u prvim utrkama biti malo u zaostatku. Mi ćemo zato probati donositi poboljšanja na bolid brže nego druge momčadi. Vjerojatno ne još uvijek toliko brzo kao top tri ekipe, ali najbrže što možemo,” rekao je Stroll.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o