Na stazi koja baš i nije trebala odgovarati bolidu Toro Rossa, Daniil Kvjat uspio je završiti Veliku nagradu Kanade na desetom mjestu i osvojiti jedan bod. Za Rusa je to bio savršeni rezultat.

Nakon što je Mercedes najavio dolazak u Kanadu s novim motorima, što je išlo u prilog i Racing Pointu i Williamsu, Velika nagrada Kanade nije baš obećavala mnogo za Toro Rosso. Iako je Honda napravila određeni korak naprijed sa snagom svog motora, na stazi Gilles Villeneuve ipak se nije očekivalo posebno dobar plasman Kvjata ili Albona, posebno kad su sva četiri bolida s Renaultovim motorom ušla u završnu rundu subotnjih kvalifikacija.

Međutim, Kvjat je imao vrlo dobru utrku i uspio je dobiti dvoboj protiv Carlosa Sainza za deseto mjesto, čime je treću utrku zaredom ušao u krug osvajača bodova. Rus je nakon takvog rezultata imao samo riječi hvale za svoju momčad.

“Mislim da smo izvukli apsolutni maksimum iz bolida, da ništa nije ostalo u njemu. Bio je to savršeni dan s naše strane. Doslovno smo iscijedili naš bolid, a jedan bod je dobra nagrada za pretjecanje Carlosa u završnim krugovima.”

“Mogao sam vidjeti da se mučio s gumama. Znao sam da je išao u boks vrlo rano pa su naše gume bile u boljem stanju i želio sam to iskoristiti u našu korist”, objasnio je ruski vozač.

Utrka u Montrealu bila je dobar test za Hondinu pogonsku jedinicu, a Kvjata je ugodno iznenadilo kako je kompetitivna Honda bila u odnosu na druge proizvođače motora, iako određeni zaostatak još uvijek postoji.

“Bilo je dobro. Znali smo da nam nedostaje još malo snage i brzine na pravcu, u odnosu na McLaren i Racing Point. Voljeli bismo to imati u budućnosti. Nije to golemi nedostatak, ali može biti ključan na stazi poput ove.”

“Ipak, na drugim stazama Honda radi doista dobro. Iskreno, vrlo je pouzdana. Daje nam dobru brzinu za utrke, nemamo nikakvih problema i prilično smo sretni. Ekipa i dalje naporno radi, znaju da to može biti još bolje”, izjavio je Kvjat.

Nakon sedam utrka, Rus se nalazi na 14. mjestu ukupnog poretka s deset osvojenih bodova. Ispred njega su Norris i Hülkenberg s 12.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o