Toro Rosso dugo nije imao dva bolida među prvih deset. Čekanje je trajalo od Velike nagrade Španjolske 2017., kad su Carlos Sainz i Daniil Kvjat osvojili sedmo i deveto mjesto za talijansku ekipu.

Negativan niz prekinut je na prošloj utrci u Monte Carlu. Ponovno je Rus bio u igri – on je ovoga puta osvojio sedmo, a Alexander Albon osmo mjesto. Dovoljan razlog da s velikim optimizmom gledaju prema Velikoj nagradi Kanade.

“U Monaku smo osvojili mnogo bodova i mislim da možemo u pozitivnom raspoloženju gledati prema vikendu u Kanadi. Naš bolid bio je kompetitivan i u Barceloni i u Monaku, a to su dvije vrlo različite staze. Dobra je stvar za budućnost što znamo da možemo biti dobri na različitim stazama.”

“Mislim da je momčad napravila izvrstan posao u razvoju bolida od početka ove godine, posebno po pitanju razumijevanja što bolidu treba da bi bio brži i pronalaženja pravog pristupa kod podešavanja bolida. S moje strane, naučio sam kako izvući više iz paketa kojeg imam.”

Kvjat je u svojoj karijeri četiri puta nastupio u Montrealu, ali nije imao previše uspjeha. Samo je jednom osvojio bodove, 2015. godine za deveto mjesto u bolidu Red Bulla. Prošli put nastupio je prije dvije godine, kad je morao odustati zbog kvara motora.

“Velika nagrada Kanade klasična je utrka, a na toj stazi užitak je voziti. Asfalt je prilično prljav na početku vikenda jer to nije staza koja se koristi kroz godinu. Zbog toga trebamo biti pažljivi i pratiti kako će se podloga razvijati tijekom vikenda. Zbog dugačkih pravaca i žestokih kočenja, utrkivanje je na toj stazi uvijek bilo prilično uzbudljivo.”

S druge strane garaže Toro Rossa, za svoj debitantski nastup u Montrealu priprema se Tajlanđanin Alexander Albon.

“Ovo će mi biti prva utrka na stazi Gilles Villeneuve, a s obzirom na nekoliko prošlih Grand Prix utrka, nadam se dobrom nastupu i novim bodovima.”

“Čuo sam odlične stvari o Montrealu i uzbuđen sam jer odlazim na, za mene, novu stazu. Čini mi se da je to prava vozačka staza. Zaštitne barijere su vrlo blizu, a svaki vozač to voli”, kaže Albon.

Tajlanđanin je u vrlo dobroj formi i što je jako važno, vrlo je konstantan. Tri je utrke ove sezone završio među osvajačima bodova i još dvaput ostao korak do. U ukupnom poretku nalazi se na 14. poziciji sa sedam osvojenih bodova, dva boda iza timskog kolege.

“Završio sam između osmog i 11. mjesta na pet od šest utrka ove sezone, što znači da je naš bolid konstantno dobar i funkcionira na različitim tipovima staza. Imamo dobru bazu i možemo dalje razvijati ovaj bolid. Sada otkrivamo njegov potencijal, a posebno je brzina u utrkama izgledala prilično dobro.”

Ako bi Toro Rosso i u Kanadi imao dva bolida među prvih deset, to bi već bilo pravo malo čudo. Dvije uzastopne utrke s dva bolida u bodovima, Toro Rosso je posljednji put doživio 2015. s Maxom Verstappenom i Carlosom Sainzom, na utrkama u Singapuru i Japanu.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o