Poljski vozač Robert Kubica bio je vrlo frustriran nakon teške utrke u Kanadi prošlog tjedna koju je završio na 18. mjestu. Povratnik u Formulu 1 imao je prilično dobar start te se ubrzo našao na 15. mjestu, ispred svog momčadskog kolege Georgea Russella.

Međutim, vozač Williamsa je od samog starta imao probleme s upravljanjem, rekavši da je bolid skretao “sam od sebe” tijekom kočenja. Kubica je, kao i Russell, završio svih sedam utrka u 2019. godini, ali nikad nije bio uspješniji od 16. pozicije.

“Magija, nažalost, ne postoji. Kvalifikacije su bile prilično teške radi upravljanja. Nisam imao gripa. Još kad imate pun rezervoar, vruću stazu i duge stintove postaje sve teže”, započeo je Kubica.

“Često mi se događalo da je bolid skretao sam od sebe, čak i onda kad nisam dirao volan. Istina, samo tijekom kočenja. Ne znam što da kažem, bilo je veoma teško.”

“Pokušaš se naviknuti na taj osjećaš i nastaviš dalje. S obzirom na brzinu koju sam imao, bilo je prilično riskantno. Što je, tu je, gripa ponovo nema…”

Kubica je priznao da Russella nije mogao zadržati iza sebe.

“Bila je to mala borba. Prestigao sam ga [Russella] u prvom zavoju, ali je bio brži na pravcima. Kao što sam već rekao, imao sam problema tijekom kočenja, pogotovo u šestom i osmom zavoju. Bilo je doista teško.”

Russell je na nedjeljnoj utrci uspio zadržati nekoliko bržih bolida iza sebe u uvodnom dijelu.

“Bolid je bio prilično dobar. Izvukli smo maksimum, trebamo još poraditi u području downforcea. Mislim da ovog puta možemo biti zadovoljni”, izjavio je Britanac.

“Kimi [Raikkonen] mi je zasmetao. Imao je veoma loš start, a u prvom zavoju me prestigao i Robert. Potom je napravio pogrešku, ja sam imao dobar izlazak iz zavoja i uspio sam vratiti poziciju na pravcu i to već u prvom krugu.”

“Definitivno mogu reći da sam se zabavljao. Borio sam se protiv samog sebe i to je trenutno naš najveći doseg.”

Russell je kazao da su poboljšanja koja se tiču prednjeg ovjesa donijela veliki iskorak u Kanadi.

“Bolid je definitivno sve bolji i bolji. Nažalost, vremena taj trend ne prate i nisam siguran koji je razlog za to. Prije smo imali bolid koji nije bio ugodan za voziti i imali smo manjak downforcea. Sad smo riješili pitanje bolida, trebamo još popraviti downforce, ali je napredak očit”, zaključio je britanski vozač.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o