Nico Hulkenberg predviđa kako bi zbog visoke potrošnje mekih guma u ranoj fazi utrke mogla nastati gužva u boksu jer će svi ići mijenjati gume.

Mnogi vozači su ostali iznenađenu brzom potrošnjom meke komponente guma. Zbog toga se predviđaju dva odlaska u boks. Hulkenberg smatra da ukoliko se na stazu ne položi dovoljno gume kako će vrlo brzo svi ići u boks po tvrđe gume.

“Moglo bi već u šestom krugu biti gužve u boksu ako se staza ne poboljša. Normalno je da je staza puna prašine petkom, ali što se više krugova vozi više je gume na njoj i sve je brža. Nadam se kako će do utrke staza biti u boljem stanju, inače će svi žuriti po tvrđe gume vrlo rano u utrci,” rekao je Hulkenberg.

Slično razmišlja i većina ostalih vozača. Pirellijev Mario Isola zbog ovog predviđa kako će najbrže momčadi u Q2 dijelu kvalifikacija voziti s srednje tvrdim ili tvrdim gumama.

“Neće biti baš pametno voziti na mekim gumama u Q2 ako se ovako brzo bude i dalje trošila. Zato vjerujem da će vodeće ekipe voziti na srednje tvrdim ili tvrdim gumama. No, isto tako, ako razlika između komponenti bude veća od sekunde momčadi će biti u dilemi za koju se taktiku odlučiti,” rekao je Isola.

Inače, Pirelli predviđa razliku od 0.8 sekundi između komponenti.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o