Horner: Samo bi se Mercedes žalio kad bi vratili prošlosezonske gume

Christian Horner smatra kako Pirellijeve gume koje se koriste ove godine idu u prilog Mercedesu te želi da se vrate prošlogodišnje gume zato što bi one donijele zanimljivost natjecanju.

Mercedes je ove sezone sigurno izbacio zanimljivost jer su pobijedili svaku utrku, a tek na Velikoj nagradi Monaka nisu imali prva dva mjesta. Ove sezone gume koje izrađuje talijanska tvrtka tanje su nego prošle sezone. Ovakve gume koristile su se na Silverstoneu, u Francuskoj te Velikoj nagradi Španjolske, a dvije od te tri utrke su pobijedili vozači Mercedesa, točnije Lewis Hamilton. Jedino na domaćem terenu, Britanac nije bio na najvišoj stepenici postolja. Bolji je bio Sebastian Vettel.

Vođa momčadi Red Bulla Christian Horner smatra kako Mercedes treba biti zahvalan Pirelliju zbog svojeg uspjeha.

“Gume su tanje i tvrđe. Gume iziskuju više energije te ih je puno teže zagrijati. Imaju [Mercedes] puno sreće što su se gume ove godine mijenjale te su trenutno u odličnoj situaciji, a na ostalima je da ih stignemo,” izjavio je Horner o situaciji s gumama.

Horner bi zbog zanimiljvosti te zabave u Formuli 1 htio da Pirelli vrati gume od prošle sezone.

“Vjerojatno bi devet momčadi bilo sretno zbog toga, bio bi to plemenit potez od strane Pirellija,” smatra prvi čovjek garaže Red Bulla.

11 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
dansla

Jel , ma nemoj , a nisi se bunio prošle sezone (druga polovica sezone) kad je Red Bull bio apsolutno dominantan u čuvanju guma . To niko ne spominje . Pa Max je te utrke odvozio praktički cijelu utrku na najmekšoj komponenti , otišao bi u box tek zadnjih nekoliko krugova i to najvjerojatnije samo zato jel mora . Ne zaboravimo i da je Max taj drugi dio sezone osvojio najviše bodova poslije Hamiltona .

PedroDelaZonta

Konacno Renault nije kriv.AMEN

klepesina

Zar stvarno neko ima da misli da bi FIa i ostali k….. palci tako pomagali Mercedesu a da jebu godinama Ferari prvu ekipu f1 najbogatiju sa titulama parama svim i svacim iako na kraju ne osvajaju nista fia im trpa najvise para.Zasto bi to radili ako ima neeko pametan da odgovori,nemojte samo ono tipa merc prijeti otice iz f1 i hamiltona spominjat hamilton moze sutra da oce sjest u crveni bolid.Samo odgovor ocu zasto sve fia dava mercu/po tvrdnjama ferarijevih navijaca/a ne dava svojoj ikoni ferariju eto tolko.Zar bi to fia radila kontam aj 1 -2-3 godine da se si… Read more »

Huka

Svaka cast 😉 potpisujem svako slovo

svakako

Jel stvarno ima netko tko je toliko slijep poslije svega što se događalo zadnjih godina (uvođenje V6 motora s hibridnom tehnologijom koja odgovara Mercedesu, Mercedesov razvoj tog istog motora pitaj Boga koliko ranije od svih ostalih momčadi, tokeni, tajno testiranje, mijenjanje guma jer Mercedesu ne pašu itd itd) da može ovakve gluposti pisati. Pa Ferrari je bio u kombinaciji s FIAom 2000-2004, a sad je Mercedes. To je odgovor na tvoje pitanje zasto FIA j**e Ferrari zadnjih 8-9 godina. Ferrari je loosvajao sve, sad je na redu kčito Mercedes. Pa sve je tu namješteno milijarde su tu u pitanju. A… Read more »

mika.KA

a horner bi pravila iz 2009 (recimo),ferrari sigurno iz 2000ih,itd..

Huka

Smijesno, niko Vam (sve ostale ekipe) ne brani da skontate gume i ustimate bolid po tim istim gumama. Prvih godina Mercdes je prvak zbog motora, zadnje dvije godine Ferrari ima najjsnazniji motor sad je Mercedes prvi zbog guma . . . . Daj molim te Mercedes je masinerija koja je uspjela slozit ljude u ekipi pa ti ljudi sastavili bolid a ove godine Mercedes ima po meni aerodinamiku koja je ubija cak bolja i od Red Bulove . . . I to je kljuc njihovog uspjeha aerodinamika +motor savrsenstvo. . . .

Desmosedici

Gume, gume i ništa drugo. Mercedes je naravno top bolid, odličan u svemu, ali gume su te koje su donijele ove nenormalne rezultate.

Huka

Al pucaju minuse 🙂 ma ne kazem da nisu gume kljucni faktor ali Mercedes je najbolje prilagodio bolod tim istim gumama . . . . Niko ne brani i drugim ekipama da to isto urade

Desmosedici

Nitko ništa ne komentira. Ajde bar da se malo popljuva ovo što Horner priča. I on je iz svih ovih drugih momčadi gdje se ne radi i gdje inžinjeri ništa ne znaju? Tako bi mali Ivica shvatio da čita komentare na ovom portalu.

FerrariHR

Ko gubi ima se pravo bunit, znamo, ali zanimljivo razmišljanje..

Related Posts