Šef Mercedesa, Toto Wolff, se istaknuo kao glavni favorit za preuzimanje pozicije izvršnog direktora Formule 1 ako bi Amerikanac Chase Corey, trenutni direktor F1, napustio tu poziciju nakon isteka ugovora.

Međutim, vozač Mercedesa Lewis Hamilton misli kako bi F1 trebao voditi netko neutralan, odnosno netko tko prije nije bio član niti jedne ekipe na gridu.

“Mislim da je Toto najbolji šef momčadi u cijeloj F1. Ipak, smatram da svi ljudi, pa tako i mi u F1 možemo biti previše pristrani. Imate Jean Todta, koji je bio član Ferrarija jako dugo i ako se on probudi ujutro i ugleda crvenu majicu i sivu majicu vjerojatno izabere crvenu majicu. Tako i ja, ako ujutro ugledam broj 44 i broj 6, normalno da ću izabrati broj 44. Razumijete što hoću reći?”, izjavio je Hamilton.

“Kada je u pitanju izbor vrha F1, mislim da je najbolje da se dovede netko neutralan, netko s dobrim znanjem i iskustvom, a da nije povezan niti s jednom ekipom na gridu.”

Na pitanje što je saznao na sastanku FIA-e u Parizu ovog mjeseca, Hamilton je odgovorio:

“Mislim da timovi imaju previše utjecaja u donošenju odluka. Po meni, odluka bi trebala biti samo u rukama FIA-e jer timovi sigurno žele donijeti neke odluke radi vlastite koristi. Neće im se svidjeti što ovo govorim, ali to je moj stav.”

Hamilton je priznao kako je bio frustriran kada je na red došao razgovor o težini bolida te moguće dodatno povećanje minimalne težine od 2021. nadalje.

“Sjedimo tamo i pričamo o povećanju minimalne težine bolida. Bolidi su već 130 kg teži nego kada sam ja ušao u ovaj sport! Oni ne znaju da imamo najbolje moguće kočnice u F1, pregrijavaju se i troše, ali to je normalno. Dodajte još 30 kg na bolid i to će loše utjecati na ukupne performanse te kočnice, a vozači će morati još više koristiti tzv. lift&coast. Uz to morat ćemo više štedjeti gorivo tijekom utrke, a svi sljedeći problemi se stvaraju kao domino efekt,” završio je Britanac.

Predviđanje velike promjene na vrhu globalnog sportskog upravnog tijela može biti teško kao pogoditi sljedeći pobjednički spin u Jackpot City Casino Croatia. Nadajmo se da Hamiltonove brige neće biti utemeljene.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o