Prvi čovjek momčadi Haasa, Guenther Steiner, izjavio je kako prije ljetne stanke neće biti nikakvih razgovora o mogućim promjenama u vozačkoj postavi za 2020.

Naime, američka momčad ove sezone je poprilično podbacila po pitanju rezultata pa iako po mnogima slovi kao četvrta najbrža na gridu, nalazi se tek kao osma u poretku konstruktora uz tek pokoji rezultatski bljesak. Da s rezultatima nisu zadovoljni ni u samoj momčadi nije tajna, a to je potvrdio spomenuti Steiner koji je rekao kako je u dosadašnjem dijelu sezone “malo toga moglo poći gore”.

Uz neke probleme vezane za same performanse i pouzdanost bolida, zbog nekih se poteza ali i općenito prikazanog u utrkama počeo ozbiljnije preispitivati i status trenutnih Haasovih vozača Romaina Grosjeana i Kevina Magnussena.

Kako bilo šef Haasove momčadi izjavio je kako prije ljetne stanke neće biti rasprave o vozačkoj postavi s čim se složio i vlasnik Gene Haas.

“U razgovoru s Geneom (Haasom) dogovorili smo se da ne želimo razgovarati o vozačima prije ljetne stanke. Odluku o tome želimo donijeti promišljeno, uvjereni kako smo donijeli ispravnu odluku, kakva god ona bila.” započeo je Steiner.

U Haasovoj momčadi ipak za slabije rezultate ne okrivljuju isključivo vozače jer je u dosadašnjem dijelu sezone bilo popriličnih problema i sa samim bolidima, no ta bi se slika prema riječima ljudi iz momčadi nakon Barcelone trebala promijeniti.

Kao prvu mogućnost za iskorak i dobar rezultat u Haasu vide upravo u nadolazećoj VN Francuske koja bi po svojoj konfiguraciji trebala odgovarati Haasovim bolidima s čim se složio i Romain Grosjean.

“Zbog konfiguracije staze, utrka u Francuskoj za nas bi trebala biti uspješnija od one u Monacu i Montrealu, no naš primarni zadatak je  pozitivne stvari koje smo donijeli nakon Barcelone posložiti i sklopiti u jedan paket koji će dobro raditi i donijeti rezultate.” zaključio je Grosjeain.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o