Romain Grosjean kaže da njegova momčad sada jako dobro zna što sve mogu napraviti s bolidom.

Francuski vozač čvrsto vjeruje da je Haas najbolja ekipa sa sredine poretka, što dokazuju i neki odlični rezultati koje su ostvarili u kvalifikacijama, uključujući i peto mjesto Kevina Magnussena na VN Monaka. Međutim, u poretku konstruktora Haas se nalazi ‘tek’ na šestom mjestu iza McLarena i Racing Pointa zbog slabih nastupa u utrkama. Glavni problem za Haas, tvrdi Grosjean, leži u ogromnoj potrošnji guma.

“Sada imamo jasnu sliku o tome kako bismo trebali postupati s gumama.”

“Stvarno smo naporno radili kako bi doznali gdje je naša granica u vožnji. Naš idući zadatak je da gume izdrže koliko mi predviđamo.”

“Stvari bi trebale postati bolje, i dalje mislim da imamo četvrti najbrži bolid na gridu,” rekao je Grosjean.

Bodovna razlika je veoma tijesna u poretku. McLaren za sada ima solidnu zalihu na četvrtom mjestu s ukupno 30 bodova. Međutim, Racing Point, koji je peti sa 17 bodova ima samo četiri boda više od devetoplasirane Alfe Romeo.

Grosjean smatra da Haas treba svesti pogreške na minimum ako žele pobijediti u ‘ratu’ na sredini poretka.

“Ove godine smo svi veoma, veoma blizu jedni drugima,” nastavio je Francuz.

“Tri desetinke u kvalifikacijama mogu činiti razliku između šestog i 15. mjesta. To je fantastično, svi vozimo do granica.”

“Bilo bi lijepo da se borimo za pobjede i podije, ali su velike momčadi daleko ispred.”

“Imamo brzinu za četvrto mjesto, ali za to bi trebali ukloniti manje pogreške. Veselim se vikendu u Kanadi,” za kraj je izjavio.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o