George Russell kažnjen zbog blokiranja Daniila Kvjata

Velika nagrada Austrije 2019. vrvi od različitih kazni, a u kvalifikacijama je jednu zaradio i vozač Williamsa George Russell.

Pri isteku vremena u prvoj rundi kvalifikacija, Daniil Kvjat borio se u svom Toro Rossu za prolazak u Q2, ali na samom kraju kruga naišao je na sporu kolonu bolida, u kojoj se posebno istaknuo Russell u Williamsu.

 

Kvjat je naglo skrenuo i izbjegao sudar, ali njegov krug bio je uništen i eliminiran je u Q1. Nakon što su proanalizirali situaciju, suci utrke odlučili su kazniti Russella. On je u kvalifikacijama ostvario 19. rezultat, a sada je dobio i kaznu zbog koje bi na startnoj rešetki trebao biti spušten za još tri pozicije.

Međutim, s obzirom na to da Alexander Albon i Carlos Sainz imaju kazne zbog promjene motora u svojim bolidima, Russell će na kraju startati 18., a kazna koju je dobio zapravo znači samo jedno – da će imati lošiju startnu poziciju od svog timskog kolege Roberta Kubice, kojega je opet pobijedio u kvalifikacijama.

Kvjat je ovako prokomentirao incident: “Što reći? Takve se stvari događaju. Blokiran sam i moje su kvalifikacije uništene. Iznenadilo me da je bolid bio točno na trkaćoj liniji, ali na kraju moramo biti zahvalni jer se nije dogodilo nešto gore od ovoga. U bolidu stvarno nije bila ugodna situacija.”

Russell pak objašnjava kako nije znao da Rus dolazi: “Zagrijavao sam gume, bilo je dosta bolida ispred mene, a onda je Daniil odjednom dojurio i obišao me s vanjske strane staze. Bio sam fokusiran na stazu ispred sebe i nisam bio svjestan da on dolazi.”

Britanac se na kraju ispričao Kvjatu, a osim kazne u vidu lošije startne pozicije, dobio je i jedan kazneni bod na svojoj superlicenci.

Related Posts