Ferrari je potvrdio da je odustao od žalbe na kaznu sudaca za Sebastiana Vettela na VN Kanade. Sada u Ferrariju procjenjuju zahtjev za službenim pregledom incidenta.

Talijanska momčad je do kraja četvrtka trebala potvrditi je li ili nije namjeravala uložiti svoju žalbu na kaznu od pet sekundi, koju je Vettel dobio zbog nesigurnog povratka na stazu, prisilivši tako Lewisa Hamiltona da izađe izvan granica staze.

No, svjesni da se na takve sankcije ne mogu žaliti, svaki pokušaj da se to pitanje preda Međunarodnom sudu, vrlo vjerojatno bi bio neuspješan. Neposredno prije isteka roka, glasnogovornik Ferrarija potvrdio je da više neće biti žalbe.

Međutim, kako je ranije objavljeno, Ferrari sada procjenjuje hoće li zatražiti službenu procjenu FIA-e o incidentu na temelju novih dokaza koje prikuplja.

FIA-in vlastiti Međunarodni sportski kodeks daje mogućnost za reviziju odluka nakon utrke, pod uvjetom da se otkrije značajan i novi element, koji nije bio dostupan u vrijeme donošenja odluke.

Kodeks navodi da je razdoblje tijekom kojeg se može podnijeti molba za reviziju 14 dana nakon što je izvršena konačna odluka sudaca, što znači da Ferrari mora do VN Francuske donijeti nove i ključne dokaze.

Ako Ferrari odluči zatražiti preispitivanje, onda će morati podnijeti nove dokaze koje će zatim ocjenjivati četiri povjerenika, koji su bili na dužnosti na VN Kanade ili zamjene koje je imenovalo upravno tijelo.

10
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
3 Komentara na temu
7 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
6 Autori komentara
avataravataravataravataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
mika.KA

ajd,konacno da su shvatili da je seb kriv i bok!
treba ga još dodatno kaznit radi onakvog ponasanja nakon utrke!

avatar
Član
Desmosedici

Svi pravi ljubitelji F1 su sigurno gledali kultne snimke dvoboja Rene Arnouxa i Gillesa Villeneuvea u Dijonu 1979 ..pa snimke dvoboja Didiera Pironia i Gillesa Villeneuve u Imoli 1982..Koliko su puta ti vozači izlazili iz gabarita staze i nesigurno se vraćali? Kako bi oni danas prošli sa takvom vožnjom?..Obojica diskvalificirani? ..Što bi mi danas gledali i čemu bi se divili? ..Kako je neki bezvezan sudac pod pritiskom moćnika uništio utrku?

avatar
Član
BNL.McLaren

Jel zna netko kakvi bi to ključni novi dokazi mogli biti, a da nisu bili dostupni sucima tokom utrke? Meni ništa trenutno ne pada na pamet.

avatar
Član
Mario550

Opsirna telemetrija sa bolida , sumnjam da je ona bila dostupna sudcima za vrijeme donosenja odluke!
Ukratko telemetrijsko seciranje korak po korak + dodatni pogled na sve dostupne kamere izvan i sa bolida .

avatar
Član
BNL.McLaren

Zar nisu već pregledali telemetriju? Mislim da su već mogli pregledati telemetriju ako sam ju ja pronašao na Reddit-u. Evo ti link pa prouči.
https://www.reddit.com/r/formula1/comments/bzqu05/2019_canadian_gp_telemetry_of_the_incident/
Nije official, ali je uspio čovijek nekako izvući podatke. Postavlja se pitanje samo jesu li ovo točni podaci ili ne.

avatar
Član
Berislav

1) Ovo je šesta godina kako svaki bolid, tj. cijela njegova radiokomunikacija pri međusobnoj razmijeni podataka sa boksom mora biti neometano dostupna FIA-sucima (primjer: analiza potrošnje goriva)*.
2.) Pored svega što si nabrojio, imaju na raspolaganju i njihov zatvoren sustav CCTV kamera koji nije dostupan “Live Broadcast-u”.
*Seb je od početka trke morao kontrolirati brzinu poradi mogučeg prekoračenja limita u potrošnji goriva!

avatar
Član
west 44

Glavni oslonac Ferrarijeve žalbe bit će sama izjava vozača ali se sumnja da će to bit dovoljno za povlačenje kazne-automotor und sport!!!

avatar
Član
BNL.McLaren

Ne lupetaj.. Ne može nikakva izjava biti glavni dokaz niti oslonac službene žalbe. Mora biti očito nekakav podatak koji tim sucima nije bio dostupan za vrijeme donošenja odluke.

avatar
Član
west 44

Jesi ti glup ili se praviš glup, ja ti pišem ono što sam pročitao na automotor sport portalu a ti sigurno znaš bolje od njih!!!

avatar
Član
BNL.McLaren

Pa ono, nije nemoguće da znam.. ” A ‘right of review’ is permitted under the International Sporting Code if a “significant and relevant new element” can be presented which was not available at the time “. Dakle traži se dokaz koji dokazuje suprotno odluci. Kako izjava vozača nakon incidenta može biti dokaz? Jesam ja lud?