Šef Liberty Medije Chase Carey priznao je da dominacija Mercedesa negativno utječe na popularnost sporta i broj gledatelja koji prate utrke putem malih ekrana.

Mercedes je ove godine dobio svih sedam utrka. Pet pobjeda ima Lewis Hamilton, a dvije Valtteri Bottas. Ferrari je dvaput bio u prilici pobijediti, ali Charles Leclerc je u Bahreinu ostao bez trijumfa zbog problema s motorom, a Sebastiana Vettela u Kanadi je skupo koštala vremenska kazna od pet sekundi.

Tako izražena dominacija jedne momčadi počela je negativno utjecati na broj televizijskih gledatelja Formule 1. Pad gledanosti zabilježen je u Njemačkoj, Italiji i Ujedinjenom Kraljevstvu. Naravno, određenu ulogu tu igra i činjenica da se sadržaj naplaćuje, ali Chase Carey vjeruje da barem jednaki doprinos padu gledanosti daje nedostatak akcije na stazi.

“U osnovi, rekao bih da su brojke u većini slučajeva stabilne, ali moram priznati da u 2019. imamo manje dramatičnih situacija koje bi privlačile nove gledatelje. Umjesto toga, jedna je momčad dobila sve utrka u ovoj sezoni do sada.”

“Također, neke utrke nisu baš zadržale visoku razinu uzbuđenja sve do posljednjeg kruga. Barem smo u Monaku i Montrealu imali borbe koje su trajale sve do cilja”, izjavio je Carey.

Ono što dodatno šteti gledanosti Formule 1 su konstantni problemi s online kanalom F1 TV. Često se događa da prijenos putem interneta ne radi, što frustrira korisnike.

“Da bismo privukli više novih fanova, ne smijemo nikako zanemariti ostale platforme. Streaming postaje sve važniji jer mlađe generacije više ne gledaju televiziju. Žele sve imati na pametnim telefonima”, prokomentirao je Carey.

5
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
5 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
5 Autori komentara
avataravataravataravataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
mika.KA

sad je merc kriv!? wtf,tko tu koga j_be!?
a ne VI koji mjenjate pravila svaku sezonu a male momcadi jedva krpaju kraj sa krajem za razvoj bolida!!
VI sa novim GRADSKIM,ulicnim stazama!!!
VI sa skupom naplatom i naplatom sveg i svaceg za pracenje f1!!!
vama je samo lova u igri! boli vas ona stvar za nas gladatelje,navijace!
vas brinu pare!!!!

avatar
Član
sladjan87

Progledao covjek !!!

avatar
Član
klepesina

Pa u cemu je problem cika cejs jesu pravila ista za sve jesu ko je kriv drugima sto nemogu sastavit bolid kao merc nisu pravila kriva vec komandni kadar tih timova sto ne znaju napravit bolid.Mercedes nikome nije kriv sto imaju ljude za sve ako nista nek ostali timovi kopiraju dijelove merca ako im ne ide nemaju gripa il downforca il sta im vec fali majka mu stara pravi vec od iduce trke krilo prednje bocno il sta vec da nadjes taj grip pa dvije tri trke dodces do nekog rezultata a ne kukat na Mercedes.a omladina je posebna kategorija… Read more »

avatar
Član
TORPEDO

Imat će sve manje..dolaze internet generacije…radije će igrati igrice nego gledati dosadnu F1

avatar
Član
mody

pa doaadno je kad jedna ekipa harači i kad jedan pobjeđuje non stop,,nesto se mora promijeniti f1 gubi gledatelje i utrka kasno u 15 10 minuta vratite utrke u 14 00