Čelni čovjek Formule 1, Chase Carey, izrazio je želju da kalendar natjecanja za 2020. ostane “stabilan” po pitanju broja utrka, što automatski znači da za dva ovosezonska Grand Prixa, u sljedećoj sezoni neće biti mjesta.

Već je dogovoreno da će 2020. godine u kalendar Formule 1 ući Velika nagrada Nizozemske i Velika nagrada Vijetnama, ali Carey kaže da vodstvu natjecanja nije namjera povećavati broj utrka u kalendaru. Španjolska, Meksiko, Njemačka, Velika Britanija i Italija – to su Velike nagrade koje nemaju potvrđen ugovor za sljedeću sezonu i čini se izvjesnim da će dvije od tih utrka napustiti Formulu 1 na kraju 2019.

“Mislim da je važno imati određene novosti u našem kalendaru, ali ne želimo značajne promjene baš svake godine. Ponosni smo jer suradnja s mnogim promotorima traje već dugo, a naš je cilj graditi dugotrajna partnerstva.”

“Što se tiče broja Velikih nagrada, uzet ćemo si vremena prije nego povećamo broj. Iako imamo dvije nove utrke za sljedeću sezonu, ukupan broj utrka ostat će stabilan”, poručio je Carey.

Druga važna tema za budućnost Formule 1 su nova pravila, koja bi na snagu trebala stupiti od 2021. godine. Iz različitih izvora dolaze različite informacije o tome kako napreduju pregovori i kada bi nacrt pravila trebao biti definiran.

“Napredujemo u pregovorima. To su ipak pravila za 2021. i nije tako hitno da odmah moramo postići dogovor.”

“Mislim da smo postavili neke temelje. Znamo što želimo postići i već postoji dobar broj onoga što je dogovoreno, posebno po pitanju tehničkih pravila. Međutim, još uvijek postoje velika neslaganja između timova. Njih je ipak deset, a svaki ima drukčija stajališta.”

“Nemoguće je postići da svi budu sretni i veća je šansa da svi budu manje ili više nesretni na kraju tog procesa. Ideja je da se pronađe najbolji kompromis”, izjavio je Carey.

1
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
1 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
1 Autori komentara
avatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
mody

vietnm nam ne treba