Nakon utrka na Sljemenu i u Skradinu, hrvatski “brdaši” otisnuli su se na put u Crnu Goru. Brdska auto utrka “Kotor 2019”, osim za FIA CEZ Prvenstvo srednjoeuropske zone i Prvenstvo Crne Gore, bodovana je i za Prvenstvo Republike Hrvatske.

U kategoriji I pobjedu je odnio Domagoj Pereković iz AKK Zanatlija. Zagrepčaninu koji vozi Mitsubishi Lancer Evo IX, ovo je druga pobjeda ove sezone, nakon izlijetanja i odustajanja na Sljemenu. Do druge pozicije stigao je Dejan Dimitrijević (Seat Leon) iz AKK Velika Gorica, dok je treći bio Mario Jurišić (Audi A4) iz AK Župa Dubrovačka. Među pet najboljih u poretku Prvenstva Hrvatske kotorsku utrku završili su još Stijepo Manenica (AK Dubrovnik Racing) i Ćiro Utrobičić (AK Oneum).

Dimitrijević je i dalje vodeći u ukupnom poretku Prvenstva Hrvatske kategorije 1. Skupio je 24 boda, dva više od drugoplasiranog Jurišića i četiri više od trećeplasiranog Perekovića.

Od vozača u kategoriji 2, najbrži je u Kotoru bio Laszlo Szasz iz AK Dubrovnik Racing u bolidu F3000 Reynard Zytec, ispred Petra Dajaka, koji nastupa za AK Solin u Formuli Gloriji.

Klupski, ponovno su prva tri mjesta osvojili dubrovački kolektivi. AK Dubrovnik Racing osvojio je 71 bod i prvo mjesto, AK Župa Dubrovačka smjestio se na drugo sa 63 boda, dok je AK Ragusa Racing bio treći s 59 osvojenih bodova.

Prvenstvo Hrvatske na brdskim stazama nastavlja se još jednom inozemnom utrkom. Od 14. do 16. svibnja održava se utrka u Gorjancima u Sloveniji, koja će također biti bodovana za Prvenstvo Hrvatske.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o