Prvi put ove sezone Valtteri Bottas ostao je bez uspona na pobjedničko postolje. Na Velikoj nagradi Kanade startao je sa šestog mjesta, a u utrci nije mogao bolje od četvrte pozicije. Dosta problema imao je s pregrijavanjem motora i kočnica.

U prvom krugu Finac je zapeo iza Renaulta Nica Hülkenberga i tijekom tog prvog stinta dosta se mučio u prometu. Ipak, kasnije se uspio probiti na četvrto mjesto i još osvojiti dodatni bod za najbrži krug utrke.

“Ne mogu biti zadovoljan četvrtom pozicijom. Jasno, barem sam uspio nadoknaditi par pozicija i osvojiti dodatni bod. To je pozitivno, ali osim toga, ništa drugo”, rekao je Bottas o svom rezultatu u Kanadi.

Kvalifikacije za njega nisu bile prave. Imao je i jednu “piruetu” na stazi i kasnije nije uspio povezati savršeni krug. Startna pozicija bila mu je loša, a početak utrke dodatno je pogoršao situaciju.

“Početak utrke bio je teži nego što sam se nadao. Izgubio sam poziciju jer su me zatvorili u drugom zavoju. Stvorio se pravi vlak bolida i svi su mogli koristiti DRS na početku, a mi smo bili dosta limitirani zbog pregrijavanja motora u prvom stintu.”

“Kočnice su se također pregrijavale pa sam morao pratiti bolid ispred i stvarati mu pritisak. Čekao sam priliku i onda je on skrenuo u boks, ali do tada sam već izgubio priključak s prvom trojicom.”

Momčad Mercedesa uspjela je napraviti određene korekcije kako bi temperature motora i kočnica ostale unutar granica. Bottas je rekao kako brzina koju je imao nakon što se riješio Renaulta, predstavlja dokaz da problem nije bio u njegovoj vožnji, ali svjestan je toga da su pogreške u kvalifikacijama bile vrlo skupe.

“Kad sam vozio u čistom zraku, bilo je u redu. Nisam imao nekakvih problema. U drugom stintu sam osjećao da imam brzinu, ali sve se svelo na te loše kvalifikacije.”

“Bilo je stupanj ili dva toplije nego dan ranije. Računali smo da ćemo biti u prvom ili u najgorem slučaju drugom startnom redu. No, završio sam u trećem i zbog toga je bilo vrlo teško kontrolirati temperaturu. Znali smo da će tu biti problema”, objasnio je Bottas.

Nakon odličnog ulaska u sezonu, Finac je na posljednje dvije utrke počeo gubiti korak za timskim kolegom Lewisom Hamiltonom i razlika je sada 29 bodova.

3
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
2 Komentara na temu
1 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
3 Autori komentara
avataravataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
zendo21

To znači da ove sporije momčadi, koje si ne mogu priuštiti startati iz prvog i drugog reda, time postaju još sporije nego jesu, kad moraju voziti u prljavom zraku?

avatar
Član
Desmosedici

Para na paru a uš na fukaru. Hahahaha!

avatar
Član
rolu

Svaka čast čovjek je na mjestu. Botas mi uvijek bio sličan Kimiju. Jednostavno čovjek na mjestu i kao vozač i čovjek.

.
.

.