Valtteri Bottas drastično je pokvario svoju situaciju u ukupnom poretku Svjetskog prvenstva na Velikim nagradama Monaka i Kanade. Uoči utrke u Monte Carlu za momčadskim je kolegom, Lewisom Hamiltonom, kasnio tek sedam bodova, a sada je razlika velikih 29 bodova.

U Montrealu je Finac napravio i određene pogreške, posebno u kvalifikacijama koje je završio na tek šestoj poziciji, ali tvrdi da to nije stvar pritiska zbog borbe za naslov prvaka.

Hamilton je u Kanadi pritiskao Vettela pa na kraju iskoristio njegovu pogrešku i kaznu koju su suci odredili Nijemcu, a za to vrijeme Bottas je bio daleko od brzine timskog kolege ili Ferrarijevih vozača, a utrku je završio na četvrtom mjestu. Prvi put ove sezone nije bio na postolju.

“Osjećao sam se stvarno dobro u Q1 i u Q2 u Kanadi. Imao sam jasnu ideju kako bih se trebao popraviti i gdje bih mogao dobiti na vremenu. Imao sam samopouzdanja.”

“Međutim, tada se dogodila glupa pogreška zbog koje sam izgubio nešto bodova, a to je iritantno. Ne mogu si baš priuštiti takve vikende, želim li se boriti za naslov prvaka. No, sad moram krenuti dalje”, rekao je Bottas.

U utrci je Mercedesov vozač puno vremena izgubio iza Renaultovih vozača Ricciarda i Hülkenberga, a kad se njih riješio, već je bilo kasno. Žalio se nakon utrke na pregrijavanje motora.

Kanadu neće pamtiti po dobrom, ali sada mu stvarno treba vrhunski rezultat. Nakon pet uzastopnih dvostrukih pobjeda Mercedesovih vozača, niz je prekinut, ali Hamilton je dobio sljedeće dvije utrke, a Bottas osvojio treće i četvrto mjesto.

“Možda je ovo bio svojevrsni poziv na buđenje. Siguran sam da mogu nešto naučiti iz te situacije, a moje misli već su okrenute Velikoj nagradi Francuske.”

“Nisam pod pritiskom. Vrlo sam sretan u ovoj situaciji i time kako se stvari odvijaju od početka ove godine. Uživam u tome. Napravio sam jednu pogrešku i možda sam se na kraju previše trudio da je ispravim. To se događa.”

“Ne bih rekao da bilo što od događaja na prošle dvije utrke ima ikakve veze s pritiskom”, jasno poručuje Valtteri.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o