Mattia Binotto, šef Ferrarijeve momčadi, prokomentirao je trenutačni odnos snaga između Ferrarijevog i Mercedesovog bolida. Po njegovom mišljenju, bolid SF90 treba još barem dvije ili tri nadogradnje da bi bio moćan kao aktualna Srebrna strijela, zbog čega su bilo kakva razmišljanja o tituli prvaka u ovom trenutku izvan Ferrarijevog dosega.

Ferrari je imao dominantan bolid na prošloj utrci u Kanadi, ali staza Gilles Villeneuve po svojoj je konfiguraciji u velikoj mjeri odgovarala bolidu SF90. Na kraju je Sebastian Vettel ostao bez pobjede zbog kazne koju je zaradio za blokiranje Lewisa Hamiltona.

Dok su trajala predsezonska testiranja, činilo se da će takav odnos snaga trajati cijelu sezonu i da je Ferrari prvi favorit Prvenstva, ali Mercedes je odnio pobjede na svim utrkama do sada. Binotto i njegova ekipa zato imaju mnogo posla pred sobom.

“Ako bismo uspoređivali što se događalo u Barceloni na predsezonskim testiranjima s odnosom snaga na Velikoj nagradi Španjolske, naš je rezultat lošiji iz jednog jednostavnog razloga.”

“Razvijali smo bolid u pogrešnom smjeru jer smo pogrešno prosudili slabosti i ograničenja našeg paketa. Koncept našeg bolida ne odgovara gumama koje koristimo u 2019. i definitivno nije jedan od najboljih bolida po pitanju stvaranja maksimalne potisne sile.”

“Budući da nam nedostaje downforcea, imamo poteškoća sa zagrijavanjem gume i zadržavanjem istih u okviru koji pruža optimalno prianjanje uz stazu”, rekao je Binotto.

Najbolji rezultati Ferrarija ove sezone su dva druga mjesta Sebastiana Vettela, a jedino smo u Kanadi vidjeli dva vozača u crvenom na pobjedničkom postolju. Iako su do kraja Prvenstva ostale još dvije trećine, Binotto odbacuje bilo kakva razmišljanja o borbi za naslov.

“Titula nije u pitanjima koja si trenutačno postavljam. Prioritet je da pravilno detektiramo sve probleme i reagiramo na najbolji mogući način. Jedino tako možemo vratiti našu snagu što je ranije moguće.”

“Nemojte očekivati nekakvu B varijantu našeg bolida. Trebat će barem dvije ili tri nadogradnje, prije nego ćemo moći izazvati Mercedes na svim tipovima staza”, poručio je Binotto.

Prema nekim najavama, Ferrari sprema određene preinake na svom bolidu za nadolazeće utrke u Francuskoj, Austriji i Velikoj Britaniji.

3
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
2 Komentara na temu
1 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
3 Autori komentara
avataravataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
teo_S

Igore, malo si omaka s ovim “Ferrari bio dominantan u Canadi” 🙂
Zbog konfiguracije staze (stop & go) i vjerojatno nesto boljeg Q3 moda PU Ferrari je bio marginalno brzi u kvalifikacijama. U utrci je situacija bila obrnuta.
Vidjet cemo sto ce nam donijeti Fruncuska. Staza posjeduje pravce ali i kompleksne zavoje svih tipova.

avatar
Član
Panzer

Da je Ferrari imao dominantan bolid u Kanadi onda Vettel ne bi bio pod pritiskom gotovo cijelu trku i ne i pogriješio , pa zna se šta znači dominantan bolid.

avatar
Član
Desmosedici

Tako je. Dominantan bolid u F1 je nešto kao Dinamo u HNL-u.